Alunecările de teren de la Dragoteşti, stabilizate cu bani de la Guvern

Lucrările de înlăturare a efectelor produse de alunecările de teren de la mina Dragoteşti sunt aproape de finalizare. Este vorba de alunecările de teren produse cu aproape un an în urmă care ameninţau şase gospodării şi mai multe terenuri cu vie din localitatea respectivă. Valoarea totală a lucrărilor a fost suportată de guvern iar contractul de execuţie a lucrărilor i-a fost atribuit firmei Conversmin S.A.

Cele şase gospodării din localitate Dragoteşti sunt acum în afara oricărui pericol după ce anul trecut pământul de sub ele începuse să o ia la vale. Potrivit primarului din Dragoteşti, Vili Pasăre, firma Conversmin, cea care a câştigat licitaţia de atribuire a contractului, este pe punctul de a finaliza lucrările de stabilizare şi înlăturare a efectelor produse de alunecările de teren din zonele de influenţă ale lucrărilor miniere din zona minelor Dragoteşti şi Mătăsari. „Mai mult ca sigur recepţia finală a lucrărilor va fi făcută în primăvară. Aceste lucrări au fost făcute numai <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Dragoteşti pentru că sumele alocate nu au fost suficiente şi având în vedere că alunecările au afectat mai mult partea noastră, s-a ales decât comuna Dragoteşti. La noi au fost în pericol vreo şase gospodării şi câteva terenuri cultivate cu vie”, a declarat Vili Pasăre, primarul din Dragoteşti. Primarul nu cunoaşte suma folosită pentru efectuarea acestor lucrări. La mai bine de un an de la alunecările de teren cauzele producerii lor rămân o necunoscută pentru autorităţi. „Unele documente spun că totul a pornit de la o cauză naturală altele susţinând că vina aparţine unui lac de acumulare lăsat când s-a haldat la Dragoteştii de Sus. Apa de acolo s-a infiltrat în pânza freatică şi de aici toate nenorocirile”, a declarat Vili Pasăre.

Mina Dragoteşti se întinde pe o suprafaţă de 44 de km însă, potrivit primarului Vili Pasăre, s-a intervenit doar pe o suprafaţă de opt kilometri.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: