Amărâţi sau complici

PSD, principalul partid al coaliţiei guvernamentale, a convocat duminică şedinţa Consiliului Naţional din care fac parte câteva sute de persoane, între care preşedinţi de filiale, parlamentari, miniştri, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. La întrunire a participat şi cuvântat şi preşedintele ALDE, Tăriceanu, astfel că putem afirma fără îndoială că am văzut şi auzit expresia comună a felului cum gestionează coaliţia România şi cum se raportează ea la românii amărăşteni.

Pentru orice om care nu urmăreşte doar interesul propriu şi de partid şi nu crede că pentru a fura clopotul trebuie să tai gâtul vacii, este evident şi de netăgăduit că la acest Consiliu Naţional s-au spus multe măscări. Este imposibil să credem că vreuna dintre aceste măscări spuse în prezenţa motoarelor de analiză, decizie şi acţiune politică, parlamentară, guvernamentală şi administrativ-locală ale celor două partide vor deveni fapte care să modifice în vreun fel realitatea în care trăim noi, toţi ceilalţi, inclusiv votanţii PSD/ALDE. Nu vom merge pe autostrăzile desenate, nu-l vom vedea pe Iohannis suspendat, nu vom vedea o reformă a administraţiei şi funcţiei publice, nu vom vedea vreun pesedist curajos care să pună impozit pe cifra de afaceri a multinaţionalelor care exportă profitul etc.

Este imposibil, absolut imposibil, ca pentru voi, preşedinţi ai PSD şi ALDE Gorj, voi parlamentari de Gorj, voi preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consiliu Judeţean cu o oarecare activitate politică şi experienţă de viaţă să nu fie evident că aţi aplaudat o grămadă de măscări. Niciunul dintre voi nu poate fi un analfabet funcţional absolut pentru a avea scuza neînţelegerii compromiterii persoanelor voastre, a funcţiilor pe care le ocupaţi şi a puţinelor şanse pe care le mai au maturii, tinerii şi generaţiile viitoare din această ţară prin validarea comportamentului liderilor voştri. Cum vă puteţi simţiţi solidari cu Mitralieră, Jenunche, Codrin, Iordache, Vâlcov etc., cum vă puteţi simţi reprezentaţi de ei sau de discursul lui Dragnea?

De la Bucureşti vă puteaţi întoarce plini de amărăciune şi, dacă simţeam chiar în felul în care tăceaţi amăreala asta, vă înţelegeam. Sau vă puteaţi întoarce la fel de nesimţitori, de determinaţi să profitaţi de avantajele puterii şi funcţiilor: o afacere oarecare protejată, un salariu/venit nesimţit în raport cu rezultatele exercitării funcţiilor, maşină, secretară, influenţă, pupat în fund etc.

Să ne înţelegem! Au fost abuzuri în justiţie. Nu din cauza legilor pe care vreţi să le modificaţi, ci a încălcării legilor de procurori şi - mai ales - judecători cu nume şi prenume pe care nu-i numiţi/eliminaţi din puterea judecătorească (Kovesi nu a semnat/confirmat rechizitoriile reclamate de voi) şi care vor abuza alţi semeni ai voştri prin batjocorirea şi a legilor făcute de voi. Nu aveţi simţul responsabilităţii, nu înţelegeţi că, acţionând haotic, prin personaje caricaturale, pentru salvarea şi legitimarea hoţiei şi averilor acumulate sub patronajul partidelor şi instituţiilor legitimate şi de, mai ales, PSD/ALDE, deveniţi tot mai nocivi şi distructivi. Păcat.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: