Se duc miliardele, cu sacii

Catastrofala guvernare PSD-ALDE moare, cu sau fără moțiunea de cenzură. Păcat că opoziția este total nepregătită pentru guvernare, dar mai rău decât acum nu are cum să fie.

Două surprize majore a produs miercuri partidul lui Dragnea. Prima a fost aceea că a amânat adoptarea noii legi a pensiilor. Motivul oficial e că nu era cvorum. Motivul real este că nu avea majoritate, pentru că parlamentarii anti-Dragnea din PSD i-au transmis că nu votează “pentru”, la fel și UDMR.

A doua surpriză uriașă este anunțul că nici bugetul pentru anul viitor nu va fi adoptat în această săptămână. De fapt, va fi adoptat abia anul viitor. Cred că deja și Dragnea se roagă să îi pice guvernul, să scape de povara promisiunilor mincinoase pe care le-a făcut. Deși cred că aici mă înșel, câtă vreme Dragnea a mai aruncat o minciună - face un fond de investiții pentru canalizări, școli și ce mai e nevoie prin comunitățile locale, de 10 miliarde de euro.

Apropo de miliarde, Dăncilă a spus că fondul de investiții este de 10 miliarde de lei. După ce a aflat de la ziariști că Dragnea a zis zece miliarde de euro, nu de lei, Dăncilă s-a bâlbâit toată, spunând că “probabil domnul președinte are dreptate”. Cică nu a citit cu atenție proiectul de buget, nu a reținut toate cifrele.

Toate cifrele? Vorbim de 10 miliarde de lei sau de euro, ce-or fi, o sumă uriașă, pe care guvernanții o tot plimbă, fără să spună de unde vin acești bani. Poate vând Ardealul, poate gazele din Marea Neagră. Ăștia sunt în stare de orice, au demonstrat deja.

Sondajele de opinie sunt din ce în ce mai devastatoare pentru PSD. Studiile sociologice arată că românii nu vor amnistie și grațiere pentru corupți, arată că românii cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. Pesediștii, din motive pe care chiar nu pot să le înțeleg, nu se trezesc la realitate. Repetă ca papagalii câteva minciuni spuse de Dragnea și parcă sunt anesteziați. Mă refer aici la parlamentarii acestui partid, dar și la aleșii locali.

Opoziția, din păcate, este măcinată de interese mărunte. PNL atacă USR, Cioloș atacă PNL, Barna se uită de sus la Cioloș. Opoziția nu reușește să se unească și să prezinte un proiect credibil, așa că vom fi din nou puși în postura de a alege răul cel mic.

Vizualizări: 715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: