Ambasadorul SUA reacționează: Suntem îngrijorați!

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a reacționat după ce SUA au transmis un mesaj dur la adresa guvernanților români după ce au aflat că se dorește modificarea legilor justiției.

Aflat la Drobeta Turnu Severin, ambasadorul Klemm a explicat că mesajul nu ar trebui să surprindă pe nimeni la Bucureşti: „Nu trebuia să fie o surpriză. Pe 29 august, la mai puţin de o săptămână după ce domnul Toader a făcut propunerile sale pentru sistemul judiciar, noi am făcut o declaraţie în care ne-am exprimat îngrijorarea în legătură cu direcţiile care au fost luate. Acea declaraţie nu a fost în numele meu, nu era sub numele Ambasadei Statelor Unite de la Bucureşti. Spunea «Statele Unite sunt îngrijorate de aceste propuneri». Aşa că rămâne o îngrijorare pentru Statele Unite, iar noi ne-am exprimat această îngrijorare şi ieri (n.r. luni)”.

Întrebat despre modificările pe care guvernanții vor să le aducă legilor justiției, Klemm a răspuns:  „Așa cum spune şi comunicatul, suntem îngrijoraţi că nu susţin o justiţie independentă, modificările nu susţin o consolidare a legilor justiţiei şi nu contribuie la lupta, de altfel, foarte credibilă împotriva corupţiei”.

Klemm nu a vrut să spună și care ar fi consecințele în relația dintre România și SUA dacă aceste modificări vor fi puse în aplicare: „Nu vreau să vorbesc ipotetic. Sperăm că nu vor fi făcute!”, a declarat ambasadorul.

Vizualizări: 447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: