S-a ales cu zeci de mii de lei după ce a fost bătută de iubit

O tânără din Băleşti, care la începutul verii a cerut ajutorul poliţiştilor după ce iubitul ei a luat-o la bătaie şi i-a mai furat şi telefonul mobil, va fi despăgubită acum de bărbatul respectiv cu o sumă destul de mare. Laurenţiu Adrian Stănescu a ajuns şi în spatele gratiilor la sfârşitul lunii iunie, după care a fost plasat sub control judiciar, acum el mergând pe recunoaşterea acuzaţiilor ce îi sunt aduse.

Aşa a scăpat cu minimul de pedeapsă prevăzut de legea penală, judecătorii dispunând în cazul său o condamnare de 2 ani de închisoare. El nu va ajunge însă din nou în spatele gratiilor pentru că instanţa a decis ca executarea să fie înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, timp în care bărbatul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor. În plus, instanţa a decis ca el să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Târgu Jiu sau DGASPC Gorj. Printre muncile menţionate de judecători se numără strângerea gunoaielor de pe marginea şoselelor sau apelor, extinderea sistemelor de irigaţii sau drenaj, deszăpezirea unor spaţii publice sau igienizarea unor spaţii din instituţiile publice.

Despăgubiri

În ceea ce priveşte despăgubirile, inculpatul va trebui să facă eforturi financiare serioase pentru a se putea achita de obligaţia financiară stabilită de judecători în sarcina sa. „Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile (persoană vătămată) T. Oana Bianca şi obligă inculpatul Stănescu Laurenţiu Adrian să plătească părţii civile (parte vătămată) T. Oana Bianca suma totală de 80.000 lei, alcătuită din suma de 10.000 lei, cu titlu de daune materiale, la care se va adăuga dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei până la data plăţii efective şi, respectiv, suma de 70.000 lei, cu titlu de daune morale la care se va adăuga dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei până la data plăţii efective”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.

Victima lui Stănescu trebuie să mai primească de la acesta şi 2000 de lei drept cheltuieli judiciare. Statul ar urma să primească şi el de la inculpat 1000 de lei tot cu titlu de cheltuieli judiciare. Bărbatul a fost obligat să suporte şi suma de 514 lei, contravaloarea tratamentului medical efectuat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în cazul tinerei agresate. Verdictul de acum al judecătorilor nu este definitiv, putând fi contestat.

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: