Ambulanţă de ultimă generaţie la Gorj

Staţia Centrală din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a primit la sfârşitul săptămânii trecute o ambulanţă de tip C2 care va fi folosită numai pentru intervenţie la urgenţele majore. La nivelul judeţului Gorj mai este o singură ambulanţă de tip C2 care s-a primit anul trecut tot de la Ministerul Sănătăţii. Ca noutate, ambulanţa primită vineri are un sistem care permite transmiterea datelor cu privire la starea de sănătate a pacientului la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Şi noua ambulanţă, ca şi cealaltă, va fi încadrată cu medic şi cu asistent şi va merge numai la urgenţele majore. „Vineri seara a ajuns maşina la noi în staţie. Cu această nouă salvare parcul auto al Ambulanţei Gorj a fost mărit. Este o ambulanţă de tip C2, adică cea mai complet utilată care va fi încadrată cu medic şi cu asistentă şi va fi trimisă numai la urgenţele majore. Noi mai avem o ambulanţă din asta numai că diferă marca maşinii şi un pic dotarea pentru că asta are ceva în plus faţă de cealaltă primită anul trecut de la Ministerul Sănătăţii ca şi asta”, a declarat Valeria Gherghe, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Noua ambulanţă este complet utilată şi spre deosebire de cealaltă are activat un sistem care permite transmiterea informaţiilor cu privire la starea pacientului la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru ca medicii de aici să fie pregătiţi să intervină atunci când va sosi ambulanţa cu pacientul la spital. „Are toată dotarea care trebuie să o aibă orice ambulanţă de tip C2, tărgi speciale, monitoare, truse speciale, pentru a interveni în toate situaţiile, şi în plus de asta avem un sistem de transmitere a datelor despre starea pacienţilor la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru a şti exact ce au de făcut atunci când ambulanţa ajunge cu cazul la spital. Ambulanţa aceasta va rămâne la Staţia de la Târgu Jiu”. .Noua ambulanţă este deja pregătită şi, în câteva zile, va putea merge la solicitări majore venite din partea gorjenilor.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: