Ambulanţa Gorj, aşteaptă finanţare de la bugetul de stat

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj va primi finanţare direct de la bugetul de stat, cel mai probabil încâpând cu luna aprilie. Conducerea instituţiei speră ca suma alocată să fie cel puţin la acelaşi nivel ca cea primită până acum de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj va mai finanţa Serviciul Judeţean de Ambulanţă doar pentru o lună. „La sfârşitul anului trecut ni s-a spus că vom mai fi bugetaţi de CAS doar în ianuarie şi februarie. Cu toate acestea şi pentru luna martie tot CAS-ul ne-a asigurat banii pentru salarii şi tichete de masă. Pentru luna martie am primit cam 16 miliarde de lei vechi”, a declarat Dan Vâlceanu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Acesta a mai precizat că deja a purtat discuţii cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii referitoare la fondurile ce vor fi alocate. „Am fost la Bucureşti pentru a afla ce buget vom avea. Nu am o sumă estimată, însă sper să primim cel puţin aceeaşi bani pe care îi primeam de la CAS. Anul trecut, CAS-ul ne-a alocat aproximativ 220 de miliarde”, a menţionat Dan Vâlceanu.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Gorj face demersuri pentru ca odată cu trecerea la bugetul de stat, instituţia să-şi poată gestiona veniturile suplimentare. „Vrem ca veniturile suplimentare să fie gestionate de noi, după ce vom fi finanţaţi de Ministerul Sănătăţii. Avem nevoie de bani pentru modernizarea staţiei de la Novaci, cât şi pentru refacerea acoperişului şi renovarea etajului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a mai precizat Vâlceanu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: