Ambulanţa, sufocată de apeluri

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj face faţă cu greu numărului mare de solicitări venite din partea gorjenilor cu probleme de sănătate. În ultimele zile numărul chemărilor a crescut foarte mult, iar echipajele sunt insuficiente.

În ultimele zile la Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-au înregistrat sute de solicitări venite din parte gorjenilor cu probleme de sănătate. În numai 12 ore echipajele de salvare au fost la nu mai puţin de 100 de chemări. Cei care au avut nevoie de medicii de la salvare au fost în special bolnavii cronici. „ Avem foarte multe solicitări în această perioadă când bolnavii cronici au de suferit, pentru că din cauza vremii instabile afecţiunile lor se decompensează. Am avut şi 150 de solicitări pe tură şi cele mai multe pe staţia centrală din Târgu-Jiu unde nu avem decât 4 echipaje. Ne descurcăm foarte greu, dar am răspuns la toate chemările. În plus de asta ajungem mai greu şi din cauza vremii, că drumurile secundare nu sunt într-o stare foarte bună”, a declarat Ana Duma, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Personalul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a făcut cu greu faţă situaţiei. Nu de puţine ori atât staţiile din judeţ, cât şi cea din Târgu-Jiu au rămas fără echipaje, iar salvările din teren au fost trimise de la o solicitare la alta. Cele mai mari probleme sunt la Staţia de la Cărbuneşti unde este un singur echipaj. „Este foarte greu, pentru că avem echipaje puţine. De multe ori rămânem fără echipaje în staţie şi solicitări primim. Prin intermediul staţiilor radio de pe salvări, trimitem echipajele direct din teren de la o solicitare la alta. După ce lasă pacientul la spital au şi plecat la alt caz. La Târgu-Cărbuneşti se lucrează aşa în continuu, pentru că nu avem decât un echipaj care merge din solicitare în solicitare fără să mai treacă prin staţie”, susţine Ana Duma.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: