Ambulanţe vechi de peste 25 de ani au fost duse la fier vechi

Peste 30 de ambulanţe, vechi de peste 25 de ani, au părăsit ieri Serviciul Judeţean de Ambulanţă  pentru a fi duse la fier vechi. Acestea fuseseră scoase din circulaţie de aproximativ doi ani de zile când s-a primit un ordin de la Ministerul Sănătăţii care a interzis atunci folosirea ambulanţelor tip Dacia Break. Pentru vânzarea acestor salvări au fost organizate nenumărate licitaţii iar firma câştigătoare a ridicat ieri maşinile din curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În urmă cu doi ani, 33 de ambulanţe au fost trase pe dreapta pentru că un ordin al Ministerului Sănătăţii interzicea atunci folosirea acestor salvări tip Dacia Break.  Ambulanţele scoase din circulaţie au o vechime de peste 25 de ani şi au transportat mii de bolnavi.  Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă a organizat trei licitaţii, iar firma câştigătoare s-a dus ieri să le ridice. În această situaţie 27 de ambulanţe vor merge la fier vechi, iar şase au fost scoase la vânzare ca mijloace fixe de transport, însă nici acestea nu vor mai putea fi folosite foarte mult, iar atunci cel mai probabil vor fi dezmembrate.

„Maşinile vechi din Serviciul de Ambulanţă au fost scoase din funcţiune şi s-au respectat cele trei proceduri de scoatere la licitaţie ca mijloace fixe întregi, o parte au fost valorificate ca mijloace fixe, iar altele sunt valorificate ca mijloace de fier vechi. Am făcut o testare a pieţei prin obţinerea unor oferte de preţuri prin valorificarea lor ca deşeuri de fier vechi iar firma câştigătoare deja a trimis o maşină pentru a le ridica să le ducă la fier vechi”, a precizat directorul economic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Elena Băiatu.

În urma vânzării la fier vechi a ambulanţelor scoase din circulaţie, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a făcut rost de aproximativ o sută de milioane de lei vechi, bani care vor întregii fondurile de asigurări de sănătate şi se vor folosi pentru cheltuielile uzuale ale unităţii. „ Banii proveniţi din vânzarea acestor maşini la fier vechi îi vom folosi pentru utilităţile de funcţionare a unităţii şi ei vor contribui la reîntregirea fondurilor instituţiei”, a declarat Elena Băiatu.

În curând se va organiza o nouă licitaţie pentru a fi vândute şi ultimele 16 ambulanţe care au fost scoase din circulaţie.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: