Ambulanţele ieşite din uz ajung la primării

Zeci de ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj vor ajunge fier vechi sau vor lua drumul primăriilor din judeţ care au nevoie de o astfel de maşină. Astfel, printre primăriile care vor beneficia de unele dintre aceste maşini se numără primăria Novaci şi Glogova. Între timp, SJA Gorj aşteaptă noi ambulanţe de la Ministerul Sănătăţii.

Curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj găzduieşte încă unele dintre cele mai vechi modele de ambulanţă care în cel mai scurt timp vor fi casate sau dezmembrate pentru piese. Printre acestea se numără un autoturism marca Mercedes 207, trei Dacia Break, două TV-uri dar şi două Dacia Papuc 1304, care nu vor fi casate încă fiind folosite pentru depanare. „Sunt maşini retrase din folosinţă, maşini foarte vechi şi cu care nu mai avem voie să transportăm pacienţii. Nu ştim încă sigur dar cel mai probabil este vorba de şase maşini care vor fi casate, mai avem încă trei autoturisme marca Iveco retrase, dar a căror soartă nu o ştim încă şi un alt Iveco pe care încă îl mai folosim”, a declarat Cătălin Cosor, directorul tehnic al SJA Gorj.

Alături de cele şase autoturisme care vor deveni fier vechi se mai regăsesc alte trei autoturisme marca Fiat Ducato, pe benzină, care sunt puse la păstrare în speranţa că vor fi preluate de spitalele sau primăriile din judeţ. „Avem ceva solicitări, de fapt, avem deja un autoturism Iveco dat spitalului din Novaci şi mai avem o solicitare din partea primăriei Glogova. Este vorba de un Fiat Ducato fabricat în 1998”, a declarat Cătălin Cosor.

Cu eliminarea tuturor acestor autoturisme, SJA Gorj mai rămâne cu doar 30 de maşini tip ambulanţă, un număr destul de mic comparativ cu numărul locuitorilor din judeţ. „Parcul activ al ambulanţei mai are doar 30 de maşini tip ambulanţă, suntem pe minus pentru că este un judeţ destul de mare ca număr de locuitori”, a adăugat Cătălin Cosor.

Din fericire, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj este pe lista de aşteptare a Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea altor maşini de ambulanţă.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: