Asfaltează un drum ca să atragă turişti

Casa memorială "Tudor Vladimirescu" este singurul obiectiv turistic din comuna gorjeană Vladimir. Deşi autorităţile locale nu au o evidenţă clară a numărului de turişti care vin aici anual, se gândesc totuşi să facă ceva pentru a creşte numărul acestora. Primul lucru este asfaltarea drumului către casa lui Tudor.

Primarul din comuna Vladimir vrea să asfalteze de urgenţă drumul către Casa Memorială "Tudor Vladimirescu". Este vorba de un drum de aproximativ 500 de metri către obiectivul turistic.

Din păcate drumul este într-o stare deplorabilă. "Problema cu turiştii de aici este legată de infrastructură. Drumul este foarte prost şi trebuie să-l facem. E vorba de 500 de metri de drum care au fost prinşi în programul de reabilitare prin Fondul pentru Dezvoltare. Proiectul a fost făcut pentru acest drum, dar şi pentru altele din comună. Drumul spre casa memorială a fost făcut acum 20 de ani, dar s-a făcut o asflatare subţire", a precizat primarul Ion Ianăşi.

Autorităţile locale nu ştiu exact câţi turişi ajung aici anual. "Vin turişti cam din aprilie până în septembrie. Noi ca şi primărie nu avem nici o evidenţă şi nu avem o taxă stabilită pentru vizitare. Nu ştiu dacă cei de la Muzeul Judeţean au pus o taxă de intrare. Programul este de marţi până duminică, de la 8:00 la 14:00, dar dacă vin turişti în afara programului nu este problemă, pentru că doamna de acolo stă aproape şi vine imediat", a mai explicat primarul Ianăși.

Vizualizări: 1,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: