Consiliul Local Motru, acuzat de discriminare. Motivul!

Consiliul Local Motru este acuzat de discriminare deoarece aprobă an de an subvenționarea agentului termic doar pentru locuitorii branșați la uzina de termoficare. Un localnic a anunțat redacția Pandurul că va contesta recenta hotărâre prin care aleșii locali au mărit subvenția. Primarul Gigel Jianu a spus că a primit astfel de semnale de la cetățeni, dar nu crede că vor avea câștig de cauză.

Hotărârea prin care aleșii locali din Motru au aprobat majorarea prețului gigacaloriei nu a fost privită cu ochi buni de toți cetățenii. Unii motreni spun că vor contesta hotârârea pentru că este discriminatorie, atât timp cât se acordă această facilitate doar la cei branșați la sistemul centralizat.

Conducerea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a solicitat majorarea prețului gigacaloriei de la 179 lei la 224 lei, iar consilierii locali au avizat această majoare. Populația suportă un preț de 156 de lei, iar diferența până la prețul de producție este asigurată din subvenții acordate de municipalitate.

Cei care nu sunt branșați la rețelele uzinei de termoficare și au centrale termice pe gaze sau sobe care funcționează cu cărbune ori lemne spun că aleșii locali din Motru fac discriminare. ”Vom contesta la Prefectură hotărârea prin care au crescut prețul gigacaloriei. Nu este normal ca unii să primească subvenție de la Consiliul Local, pentru că sunt racordați la sistemul centralizat, iar noi nu. E discriminare”, a spus un motrean.

Primarul Gigel Jianu spune că au fost cetățeni care i-au comunicat astfel de nemulțumiri, dar crede că aceștia nu vor avea câștig de cauză dacă vor contesta hotărârea. ”Au fost discuții de genul acesta. La sate, nu e niciunul branșat la centralizat, au încălzire proprie, dar primesc ajutor pentru încălzire, dacă îndeplinesc anumite condiții. Nu toată lumea, ori aici e la toată lumea. Nu vor avea sorți de izbândă, pentru că legea permite să se dea subvenții. Problema am ridicat-o și eu. De ce să îmi dai mie, care sunt primar. Am salariu destul de bun, îmi permit să plătesc utilitatea. De ce îi dai unui patron care este cel mai prosper din oraș. Dacă așa e legea, așa e și în București”, a declarat primarul Gigel Jianu.

Mai mult, edilul spune că și el va contesta hotărârea respectivă, dar pe alte considerente. ”Nemulțumirea vine de la modul în care a fost calculat prețul pe gigacalorie. Că este incorect, sunt multe nereguli pe acolo. Asta voi contesta eu. Pe direcția aceasta, în niciun caz pe de ce se dă”, a explicat primarul din Motru.

Vizualizări: 1,537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: