Amendă de un miliard pentru poluarea cu ţiţei de la Cruşeţ

Cinci hectare de teren agricol şi pădure de la Cruşeţ a fost afectat de o poluare cu ţiţei. Situaţia nu este de acum, ci de o lună, timp în care Garda de Mediu nu a luat nicio măsură, iar primarul nu a făcut nicio sesizare.

Pentru că oamenii sunt conştienţi că pe terenul afectat nu se va mai putea cultiva nimic, au făcut ei sesizare la Garda de Mediu. Ieri o echipă a mers acolo şi a dat o amendă de un miliard de lei vechi. Poluarea s-a produs din cauza colectoarelor care transportă produsul petrolier de la sondă la parcuri, care sunt uzate şi s-au spart. “Acele colectoare sunt vechi, iar localcicii se aşteapta ca astfel de poluări să se mai întâmple. Au fost afectate 5 hectare de teren, din mai multe locaţii“, a declarat Viorel Drăguşin, primarul de la Crasna.

Oamenii spun că pentru a se mai putea folosi de aceste terenuri trebuie să refacă solul, în caz contrar nu vor mai putea cultiva pământul ani buni de acum înainte. ”Ne-a ars tot ce aveam pe aceste terenuri, sunt bălţi de tiţei care a ars tot, nu se poate aşa ceva“, spun localnicii.

Produsul petrolier care s-a scurs până acum riscă să ajungă în râul Amaradia.

Ieri s-a deplasat la faţa locului, o echipă a Gărzii de Mediu care a deschis o anchetă. Este posibil ca firma OMV Petrom Brădeşti, să fie amendată pentru dezastrul produs cu un miliard de lei vechi

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: