Boza, după control: A fost ceva cam mult şi dirijat

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a vorbit despre verificările făcute de Corpul de Control al ministrului Energiei la compania pe care o conduce. Boza susţine că aspectele controlate nu sunt din perioada în care el a condus CEO. Un singur punct din cele patru priveşte activitatea sa, a explicat Boza, care nu s-a ferit să spună că totul este „mult şi dirijat” către el, fără să explice de cine se simte „vânat”.

Sorin Boza a explicat că i s-au solicitat documente din perioada 2012 – 2017. Din problemele ridicate de Corpul de Control, el era vizat doar de achiziţia certificatelor de dioxid de carbon. „Acel raport a conţinut patru puncte. A fost ceva cam mult şi dirijat către Sorin Boza. Din cele patru puncte, trei erau pentru nişte activităţi care nu mă priveau pe mine. Erau pentru nişte activităţi din anii 2012 – 2015 şi era partea de transfer a Carierei Berbeşti, un contract al unei companii de transport care nu avea o hârtie şi mai era un transfer de suprafeţe. Trei puncte nu mi se adresau mie. Corpul de Control a controlat perioada 2012 – 2017. Un singur punct, care nici ăla nu era pentru Sorin Boza, era o întrebare legată de achiziţia de certificate de CO2. Era din perioada mea ca membru şi preşedinte al Directoratului”, a declarat Boza, la TV Sud.

Directorul CEO nu a vrut să spună clar de cine se simte vânat, însă a răspuns întrebărilor celor de la Corpul de Control în câteva zeci de pagini. „Am trimis punctul meu de vedere către Minister. Are vreo 60 de pagini. Toţi colegii mei au răspuns punctual la toate întrebările. De atunci, nu am primit niciun raport oficial, nimic, chiar dacă discuţia am mai avut-o şi la Minister şi o credeam lămurită. Eu nu spun că mă vânează Ionică sau Vasilică sau altcineva. Nu pot să răspund şi nu aş vrea acum să răspund. Peste tot se spune că Sorin Boza a făcut aia, Sorin Boza a făcut aia, dar eu am doar un vot în Directorat. Numai unul!”, a continuat managerul CEO.

Vizualizări: 2,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: