Amendat din greşeală, un gorjean vrea o maşină de la „comunitari“

Un gorjean s-a pomenit că are de achitat o amendă de 200 lei  pentru că ar fi  parcat neregulamentar un autoturism. Mihail Cioabă a primit acasă şi fotografii ale maşinii pe care atunci a văzut-o pentru prima dată. Pentru că i-a surâs ideea de a avea un astfel de automobil, gorjeanul s-a arătat dispus să plătească amenda, cu condiţia să primească în schimb maşina. A fost doar o greşeală a poliţiştilor comunitari, pe care aceştia o recunosc, dar tot îl trimit pe Cioabă la instanţă pentru a anula amenda.

Cioabă Mihail, din comuna Slivileşti, judeţul Gorj, a fost amendat de Poliţia Comunitară pentru că a parcat autoturismul marca Volkswagen, cu numărul de înmatriculare Gj-03-XEM, pe trotuarul de pe strada 9 Mai.

Gorjeanul a declarat că a văzut pentru prima dată autoturismul respectiv în poza care însoţea procesul verbal. De asemenea, a precizat că nu cunoaşte numărul maşinii, neavând niciodată un astfel de autoturism, chiar dacă datele personale din înştiinţarea de plată a amenzii îi aparţineau.

În acest context, Mihail Cioabă a mai menţionat: ”Cu toate că nu sunt vinovat, îmi voi achita datoria către stat, numai dacă Poliţia Comunitară îmi va aduce acel autoturism acasă. Nu-i chiar o afacere rea să primesc un Volkswagen în schimbul a 2 milioane lei vechi. Nu am nici o pretenţie, voi deconta inclusiv transportul la domiciliu al maşinii”.  

Poliţia Comunitară îşi cere scuze pentru eroarea comisă

Şoferii care îşi parchează autoturismele în locuri nepermise sunt sancţionaţi, conform hotărârii Consiliului Local. Astfel, agenţii comunitari  lipesc pe parbrizele maşinilor  autocolante prin care îi  înştiinţează pe cei vinovaţi de faptul că trebuie să vină la sediul Poliţiei Comunitare în termen de 48 de ore pentru a-şi achita amenda. În cazul în care aceştia nu se prezintă, Poliţia Comunitară cere sprijinul Serviciului de Înmatriculări Auto pentru a identifica proprietarii autovehiculelor.

Referitor la această situaţie, Florin Urdea, directorul adjunct al Poliţiei Comunitare Gorj, ne-a declarat: ”Este anormal să inventezi o persoană. Verificarea se face centralizat de compartimentul juridic, printr-o adresă oficială. Au existat situaţii în care s-a greşit o cifră a codului numeric personal”.

În urma cercetărilor efectuate la sesizarea redacţiei noastre, conducerea Poliţiei Comunitare a ajuns la concluzia s-a comis o eroare. Mihail Cioabă are înmatriculat un autoturism cu numărul GJ-03-XEN, iar Volkswagen-ul parcat neregulamentar avea numărul GJ-03-XEM.

Directorul adjunct al Poliţiei Comunitare Gorj a declarat că numai cine nu   munceşte nu greşeşte: ”Îmi cer scuze, faţă de acest cetăţean atât în numele meu personal, cât al instituţiei pe care o conduc şi îl îndrum să se adreseze instanţei de judecată cu o contestaţie în vederea anulării procesului verbal, conform Ordonanţei nr.2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor. A greşi este omeneşte”.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: