Amendat drastic pentru o construcție din 2014

Lucruri încurcate la Albeni. Un localnic s-a trezit cu o amendă record pentru că ar fi construit ilegal în urmă cu patru ani. Primăria l-a invitat pe nemulțumit să conteste sancțiunea in instanță și anunță că verificările au survenit în urma unei sesizări.

Deși casa a fost modernizată în urmă cu patru ani, Valentin Scăfaru, din Albeni, abia acum s-a trezit amendat. Specialiștii de la Urbanism, din localitate, au constatat că această construcție ar fi fost ilegală. „Am primit o amendă foarte mare, de la 500 de milioane la un miliard pentru construire ilegală. La mine, a fost din toate timpurile această construcție. La mine, a fost jumătate din scândură, jumătate din cărămidă. Eu am lucrat în afară, pe camion, am dărâmat și am renovat totul din cărămidă. Acum patru ani, când am făcut această construcție, el era contabil. Fostul primar a fost de acord cu această construcție. După patru ani, actualului primar i s-a părut că totul este ilegal”, ne-a mărturisit proprietarul.

Bărbatul susține că a încercat, în repetate rânduri, să ceară explicații primarului, însă în zadar. A fost invitat să conteste sancțiunea în instanță: „Când vreau să merg la primărie, parcă vede o oaie neagră. Dacă vreau să discut cu un angajat al primăriei, țipă la ei să nu vorbească cu mine decât în scris”.

Primarul Ionuț Stan susține că sancțiunea ar fi suma minimă pe care o permite legea în astfel de situații. Valentin Scăfaru și-ar fi construit casa și anexele pe un teren care nu i-ar aparține. „A avut o reclamație făcută către primărie de un vecin. Ni s-a sesizat că a construit anexe gospodărești și extindere locuință pe un teren care nu îi aparține. S-au făcut constatări de la Urbanism, iar amenda minimă, pe lege, era de 500 de milioane (n.r. lei vechi). I-am înaintat procesul verbal. El are dreptul la contestație. Dacă instanța consideră că este nelegală, nu este nicio problemă și se anulează amenda respectivă”, a explicat primarul din Albeni.

Galerie foto


Vizualizări: 2,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: