Bâlbe legate de raportul pe activitatea spitalului

Au trecut patru luni de când ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o verificare în miez de noapte la spitalul din Târgu Jiu și s-a arătat șocată de ceea ce a văzut acolo. A trimis Corpul de control al ministrului și a promis concluziile într-o lună. A anunțat o vizită în luna mai, a amânat-o de câteva ori, iar pe 19 iulie anunța că i-a înmânat raportul deputatului PSD Gorj, Mihai Weber, și că în săptămâna care tocmai se încheie va ajunge la Târgu Jiu, ceea ce nu s-a întâmplat.

Interesant este că, la câteva ore după ce Pintea spunea la Dr. Tr. Severin că i-a dat raportul lui Weber, acestea susținea la un post local de televiziune că nu știe dacă raportul este gata.

La o săptămână distanță, vineri, 26 iulie, președintele Consiliului Județean Gorj susține că raportul a ajuns, dar nu oficial și nu semnat de toată lumea. “Raportul nu a ajus oficial la Consiliul Județean Gorj, doar în faza de avizare”, a spus Cosmin Popescu, precizând că documentul nu este avizat de ministru. “Raportul o să fie înantat oficial prin Poșta Militară către Spitalul Județean de Urgență, de dimineață nu ajunsese”, a mai spus Popescu vineri dimineață, explicând că draftul a ajuns pe 11 iulie, ca să fie citit și semnat de administratorul public Ionel Dobre, care a făcut parte din comisie.

Au trecut patru luni de la control și toată lumea vorbește de o încercare de mușamalizare, dar președintele CJ Gorj a ținut să reamintească faptul că el este cel care a solicitat controlul. “Eu am solicitat acest control, pentru că îmi dădeam seama că trebuie plecat de la un punct zero”, a spus președintele CJ Gorj. (R.S.)

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: