Amendaţi pentru afişajul din ultima noapte de campanie

Trei persoane, depistate în timp ce amplasau afişe electorale în alte locuri decât cele special autorizate, fără a avea acordul proprietarilor sau, după caz, al deţinătorilor, au fost sancţionate contravenţional de către poliţişti, cu amenzi în cuantum de 4.500 lei.

În noaptea de 8 decembrie a.c., orele 00:50, o patrulă mixtă de ordine publică formată din poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu şi jandarm din cadrul I.J.J. Gorj, efectuând serviciul de patrulare pe str. Olari din municipiului Târgu-Jiu, a depistat două persoane de sex masculin, care afişau pe parbrizele autoturismelor parcate în zonă, afişe electorale.

Cei doi bărbaţi identificaţi ca fiind B.P., de 41 ani, din municipiul Târgu-Jiu şi P.V.A., de 23 ani, din comuna Urdari, judeţul Gorj, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

Astfel, urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că persoanele în cauză nu au respectat condiţiile impuse de lege în ceea ce priveşte legalitatea amplasării afişelor şi le-au sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei fiecare, conform prevederilor Legii nr. 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

La aceeaşi dată, orele 02:10, o altă patrulă mixtă de ordine publică care acţiona pe bulevardul Constantin Brâncuşi din municipiul Târgu-Jiu, l-a surprins pe C.B.A., de 23 ani, din municipiu, în timp ce acesta lipea afişe electorale, pe stâlpii de electricitate şi pe gardul unui imobil situat lângă Piaţa Prefecturii.

Constatând faptul că tânărul în cauză nu a respectat prevederile legale în ceea ce priveşte amplasarea afişelor electorale, poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a acestuia, cu amendă în cuantum de 2.500 lei, conform prevederilor Legii nr. 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: