Ameninţări indirecte pentru Pandurii: Asta nu înseamnă că au şi viitor!

Primarul Marcel Romanescu recunoaşte că Pandurii are de încasat banii pe care îi solicită de la asociaţi, dar este de părere că echipa nu are nici un viitor. Edilul consideră că clubul a pierdut credibilitatea în relaţia cu administraţia publică locală, respectiv cu Primăria Târgu Jiu, tocmai pentru că a recurs la a cere, în instanţă, banii cuveniţi de la autorităţi şi societăţile comerciale care s-au angajat să spijine Pandurii, dar apoi i-au solicitat insolvenţa.

Pandurii a avut curajul de a cere în instanţă drepturile cuvenite echipei care a trecut prin patru ani de insolvenţă doar din cauza acestor obligații pe care asociaţii nu le-au onorat. Deşi mai mulţi dintre ei recunosc public că Pandurii are de primit banii, nimeni nu vrea să îi dea şi se recurge la fel de de fel de şicane, asocieri cu interlopi sau persoane dubioase, chiar şi din capitală, cum a fost cazul patronului clubului Progresul ce a inervenit timp de un an în procesul de la Înalta Curte, pentru a mai amâna doar procesul.

Toţi asociaţii par să fie conştienţi că trebuie să dea acei bani pe care Pandurii i-a câştigat în două instanţe, dar sunt dispuşi să aducă la instanţe fel de fel de intervenienţi, în speranţa că vor mai primi o amânare.

Primarul Marcel Romanescu recunoaşte şi el că Pandurii are de încasat milioane de euro dar spune că acele obligaţii au fost asumate de către alte persoane de la primărie şi, indirect, ameninţă echipa fanion a oraşului, lăsând să se înţeleagă că nu are nici un viitor din cauza relaţiei tensionate cu autorităţile, în acest caz autoritatea în cauză fiind chiar primarul. „Sunt nişte obligaţii asumate de către alţii în acel dosar şi nu pot eu să mă pronunţ. Eu, în 2017 când am devenit primar al Municipiului Târgu Jiu, clubul era în insolvenţă.Eu spun sigur că, dacă Pandurii va primi acele milioane de euro pe care le are de încasat, asta nu înseamnă că are şi viitor. Având în vedere relaţia pe care reprezentanţii oficiali sau neoficiali ai clubului respectiv o au cu autorităţile publice locale şi cu societăţile comerciale care i-au ajutat în trecut, să nu creadă că vor mai putea duce la bun sfârşit această activitate”, a spus edilul la Accent Tv.

Cei de la Pandurii trebuie să ştie la ce se referă primarul, pentru că au primit recent, din nou, vizita ITM la club, iar anterior a ISU şi Poliţiei, care au călcat pragul clubului pentru fel de fel de şicane. După cum se poate înţelege din ceea ce spune primarul, acestea nu vor înceta, nici măcar dacă se va începe un alt proiect Pandurii din Liga 4: „Nu poate exista un proiect de a porni cu Pandurii din Liga 4. Cu Golea şi Condescu orice proiect este sortit eşecului. În momentul în care ţi-ai pierdut credibilitatea în relaţia cu administraţia publică locală sau cu societăţile comerciale care ar fi putut să spijine această activitate, nu ai sorţi de izbândă”.

Edilul nu a explicat clar de ce şi-au pierdut cei de la Pandurii credibilitatea în relaţia cu el şi primăria, dar deja este clar, pentru că sunt de notorietate procesele pe care cei de la Pandurii le au cu autoritatea publică locală pentru prelungirea contractului de comodat pentru terenuri şi pentru recuperarea banilor datoraţi din perioada 2014 – 2017.  

Vizualizări: 1,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: