Amenzi de circulaţie mai mari de la 1 februarie

Majorarea salariului minim brut pe economie la 750 de lei a determinat o majorare a amenzilor aplicate în trafic. Acest lucru se datorează faptului că un punct amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie stabilit prin hotărâre a Guvernului. Până la data de 1 februarie, valoarea unui punct de penalizare era de 70 lei.

Exemplu: pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii sunt prevăzute 2 puncte de penalizare, a căror valoare cumulată minimă nu va mai fi de 140 de lei, ci de 150 lei. O altă majorare a amenzilor de circulaţie va avea loc începând cu luna iulie când salariul minim brut pe economie va fi de 800 de lei.

Majorarea amenzilor presupune automat şi o mărire a bugetului local, dat fiind faptul că acolo merg banii din amenzi, însă şoferii amendaţi în trafic nu îşi plătesc banii datoraţi ca urmare a sancţiunilor primite. Spre exemplu, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale din Târgu Jiu are de recuperat zeci de miliarde lei vechi de la şoferii amendaţi. „În prezent avem de încasat circa 50 de miliarde din amenzi de circulaţie, însă încasările sunt foarte mici. Anul trecut din 16 miliarde am încasat doar 1,4 miliarde. Singura soluţie este executarea silită”, a comentat Mariana Budulan, director Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: