Amenzi de sute de milioane, aplicate de Jandarmerie

O lună agitată. Asta ar spune jandarmii gorjeni despre luna mai a anului acesta şi asta pentru că au executat nu mai puţin de 728 de misiuni de ordine publică şi au aplicat amenzi de peste 24.000 de lei. Pe lângă misiuni, aceştia au mai confiscat şi pachete de ţigări netimbrate sau alcool contrafăcut. Se pare că şi protestele lunii trecute i-au pus pe jandarmi la treabă.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj au participat în luna mai la 728 de misiuni de ordine publică dintre care peste 400 pentru menţinerea ordinii publice. De altfel, aceştia au avut luna trecută şi 11 intervenţii, dar şi 40 de misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de ordine publică în pieţe, târguri şi instituţii de învăţământ. „În luna mai, anul curent, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi  au executat un număr de 728 de misiuni de ordine publică din care 171 de misiuni de asigurare a ordinii publice, 446 de misiuni de menţinere a ordinii publice, 60 de misiuni în cooperare cu alte instituţii şi 40 de misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de ordine publică, pe timpul manifestaţiilor de protest sau în alte locaţii”, a declarat Alin Ivan, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Gorj.

Jandarmii au aplicat şi un număr de 88 de amenzi contravenţionale pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, pentru comerţ ilicit, 23 de avertismente scrise şi 300 de avertismente verbale. „Au fost legitimate luna trecută 1.500 de persoane şi au fost aplicate 88 de amenzi contravenţionale pentru diverse acţiuni. Jandarmii gorjeni au mai intervenit şi pentru soluţionarea a nouă apeluri telefonice venite din partea cetăţenilor”, a adăugat Alin Ivan.

Aşadar, numai luna trecută jandarmii au constatat în comun cu poliţia un număr de 32 de infracţiuni cu 25 de autori. Nu este de mirare că aceştia au aplicat amenzi în valoare de 24.100 de lei într-o singură lună.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: