Lucrare blocată de patru ani de o firmă în insolvență

Autoritățile locale din comuna gorjeană Bustuchin încearcă acum să finalizeze o investiție începută acum patru ani. Este vorba de realizarea unui cămin cultural multifuncțional făcut cu bani de la bugetul local. S-a ajuns în această situație nu din cauza fondurilor alocate pentru această lucrare, ci din cauza firmei care a câștigat inițial licitația.

Societatea care s-a angajat acum patru ani că va face acest cămin cultural a intrat în insolvență. ”Este vorba de un cămin cultural multifuncțional pe care ni-l dorim de mult timp în comună, pentru că este format dintr-o sală de spectacole de 250 de locuri și noi nu avem așa ceva în localitate, bibliotecă, sală de lectură, muzeu, și va avea un centru de activități pentru copiii din Bustuchin care studiază diferite instrumente și să aibă unde să se pregătească. De patru ani stăm blocați și batem pasul pe loc pentru că firma care a câștigat atunci licitația a intrat în insolvență”, a precizat primarul Ion Ciocea.

Nu este prima dată când lucrările care au rămas nefăcute sunt scoase la licitație. ”Lucrarea a fost realizată în proporție de 70%, să zic așa. Noi am mai scos o dată la licitație ce a mai rămas de făcut, a venit o firmă, dar a fost respinsă pentru că a avut ceva probleme la documente. Acum am scos din nou la licitație continuarea lucrărilor, pentru că vreau să terminăm această investiție importantă, zic eu, pentru comunitate”, a mai spus Ion Ciocea.

Termenul pentru primirea ofertelor este 26 octombrie. Valoarea totală estimată este de aproximativ 1.155.000 lei.

Vizualizări: 1,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: