Măsurile luate de Polaris la depozitul urât mirositor din Târgu Jiu

Târgujienii care locuiesc în apropierea depozitului ecologic din municipiul Târgu Jiu nu mai rezistă mirosului. După ce au tras nenumărate semnale de alarmă, situația nu s-a schimbat foarte mult, spun aceștia. În schimb, conducerea POLARIS MEDIU S.R.L. anunță cetățenii că a întreprins o serie întreagă de măsuri în vederea diminuării disconfortului.

Societatea a fost presată în ultima perioadă de către Prefectura Gorj, dar și de Garda de Mediu, tocmai pentru a lua măsuri urgente și cu termene bine stabilite. Polaris anunță printr-un comunicat de presă că a luat măsuri.

Astfel, a fost închisă prima alveolă, cea plină, și a fost achiziționat un sistem de acoperire plutitor pentru bazinul de stocare temporară și sedimentare a levigatului. Polaris anunță și montarea a 9 biofiltre pe celula nr. 1 a depozitului conform de deșeuri, dar și montarea biofiltrului pentru emisiile rezultate în imediata vecinătate a stațiilor de tratare levigat.

O altă măsură este pulberizarea unui reactiv ecologic pentru neutralizarea posibilelor mirosuri emanate de stația de epurare, iar alta constă în închirierea unei a doua stații de tratare levigat.

”De asemenea, au fost realizate măsurători ale hidrogenului sulfurat și amoniacului  în incinta depozitului, atât în zona activă, cât și în aria stațiilor de tratare levigat, urmând a fi analizate rezultatele acestora împreună cu o echipă formată din consultanți tehnici având ca scop diminuarea disconfortului olfactiv” se mai arată în comunicatul emis.

Vizualizări: 1,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: