Centre de sănătate închise în pandemie. Primar: „M-am săturat“

Autoritățile locale din comuna gorjeană Căpreni fac tot posibilul pentru a redeschide centrul de sănătate din localitate. Unitatea medicală deservește 6 comune și era mereu plină când funcționa. Din păcate, oamenii sunt plimbați acum cu salvarea pe la toate spitalele din județ, iar apoi merg să se plângă la autorități.

Centrul de sănătate de la Căpreni a fost închis în momentul în care Spitalul din Târgu-Cărbunești a început să primească bolnavii COVID-19.

Pentru că la spital era nevoie de personal, au fost preluate asistentele medicale de la centrele de sănătate din Căpreni și Logrești.

Autoritățile locale nu au stat degeaba în tot acest timp și au făcut memorii la Ministerul Sănătății. ”Am înțeles atunci nevoia de personal a spitalul din Târgu-Cărbunești, dar a trecut o jumătate de an, timp în care se puteau organiza și puteau angaja fără examene, așa cum s-a permis peste tot. Nu s-a vrut. Cei de la Ministerul Sănătății au fost de acord cu redeschiderea centrului de sănătate, dar aici la Gorj se blochează lucrurile”, a precizat primarul Emil Cătănoiu.

A fost o tentativă de redeschidere a centrului în vară, numai că minunea a durat trei zile. Autoritățile speră ca unitatea din Căpreni să fie deschisă cât mai repede și fac eforturi în acest sens. ”În vară ne-au dat acceptul să deschidem și doar au apucat asistentele să vină trei zile să facă ordine, curățenie, au dezinfectat și apoi ne-au sunat că nu mai dau drumul că a crescut numărul de cazuri și au nevoie de cele 5 asistente de la Căpreni. Acum a venit un epidemiolog de la Târgu-Cărbunești și a zis că nu avem nu știu ce circuite, uși, alei. Le-am făcut imediat și pe astea ca să nu mai aibă motive să ne țină închiși. Nu cred că funcționarea spitalului din Târgu-Cărbunești stă în cele 5 asistente de la Căpreni și 5 de la Logrești”, a mai spus primarul din Căpreni.

Nemulțumirea autorităților față de situația creată prin închiderea centrului de sănătate este cu atât mai mare cu cât zilnic ajung la primărie oameni nemulțumiți că își caută acum sănătatea în partea cealaltă a județului. ”Centrul de sănătate era mereu plin și făcusem solicitare la minister pentru mărirea numărului de paturi. Acum oamenii cheamă salvarea și îi duc pe la Turceni, Novaci, Rovinari, Motru. Săracii oameni când aud de Turceni se sperie, că au impresia că-i duc la Psihiatrie. E bătaie de joc. Daca e ceva mai grav îi duc apoi la Târgu-Jiu. Ambulanța nu-i mai aduce înapoi. Rămân oamenii pe drumuri și vin acasă cu ce pot, iar apoi vin la mine să se plângă. Nu e posibil așa ceva”, a mai precizat Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 2,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: