Amenzi pentru un bar și mai multe brutării

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat mai multe controale în aproape 30 de localități de pe raza județului. În urma verificărilor, angajații instituției au găsit mai multe nereguli, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 49.300 de lei.

Cea mai mare amendă a fost încasată de două brutării, dar și de către o unitate de fabricare a pâinii și produse de patiserie din Gorj. Zece mii de lei pentru fiecare unitate alimentară a fost sancțiunea aplicată, fiind descoperite nereguli majore. De asemenea, patronul unui bar din Gorj trebuie să scoată și el din buzunar aceeași sumă, tocmai pentru faptul că nu deținea aviz DSV pentru desfășurarea activității de baruri și servire băuturi.

”Am aplicat o amendă de 10.000 lei la o brutărie, pentru depozitarea necorespunzătoare a materiei prime, pâinea era dispusă în navete așezate direct pe paviment. O altă amendă de aceeași valoare a mai fost acordată unei alte brutării pentru pentru deficiențe de întreținere și igienizare. Tot 10.000 de lei am aplicat și unei unități de fabricare a pâinii și produse de patiserie. De asemenea, 10.000 de lei am mai aplicat și unui bar pentru desfășurarea de activități de baruri și servire a băuturilor fără a deține document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor”, transmite DSV Gorj.

Sancțiuni au mai fost aplicate și unor exploatații non-profesionale, dar și altor brutării, însă sumele au fost mai mici.    

Localitățile unde au avut loc controalele sunt: Aninoasa, Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Bâlteni, Bărbătești, Brănești, Bumbești-Jiu, Cătunele, Crușeț, Dănești, Drăguțești, Fărcășești, Glogova, Ionești, Motru, Mușetești, Novaci, Padeș, Rovinari, Schela, Săulești, Stănești, Tismana, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Turcinești, Țânțăreni și Vladimir.

Vizualizări: 2,906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: