Amenzi record pentru cei care provoacă incendii de vegetaţie uscată

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 18.000 de lei, în acele cazuri în care au constatat că deţinătorii de terenuri au procedat la arderea vegetaţiei uscate fără a respecta legislaţia în vigoare.

La data de 26.03.2012, ora 11:58, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către U.P., de 35 ani, din localitate, despre faptul că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată în apropierea locuinţei sale.

La faţa locului s-a deplasat patrula de siguranţă publică, ocazie cu care s-a constatat faptul că numitul P.I., de 73 ani, din Târgu-Jiu, a efectuat lucrări de igienizare prin curtea casei sale şi a dat foc la vegetaţia uscată.

La un moment dat, incendiul a fost scăpat de sub control şi s-a extins în curtea vecină unde se află un imobil în construcţie, de aparţine unei persoane plecată în străinătate.

Lucrătorii din cadrul I.S.U. Gorj au localizat şi stins incendiul, în urma căruia au ars mai mulţi pomi fructiferi şi lemne depozitate care urmau să fie folosite la construcţia acelui imobil.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: