Amenzi recuperate prin muncă în folosul comunităţii la Turburea

Primăria comunei Turburea are de recuperat amenzi de 600.000 de lei. În condiţiile în care localnicii certaţi cu legea nu-şi achită sancţiunile, aceştia sunt puşi la muncă în folosul comunităţii. Numai anul trecut, s-au transformat în ore de muncă amenzi în cuantum de 60.000 lei. Pe lângă banii din sancţiuni contravenţionale, autorităţile locale mai au de recuperat datorii şi de la societăţile care au intrat în insolvenţă.

Zeci de gorjeni din comuna Turburea au făcut ore de muncă în folosul comunităţi din cauză că nu şi-au achitat amenzile încasate pentru încălcarea regulilor de circulaţie sau pentru tulburarea liniştii publice. „Avem de recuperat amenzi de 600.000 de lei. Anul trecut am reuşit să transformăm în ore de muncă în folosul comunităţii, prin hotărâri judecătoreşti, amenzi de circa 60.000 de lei. Mai greu este să recuperăm amenzile aplicate tinerilor, dar care pe vin capul persoanei de rol a gospodăriei. De regulă, copiii care primesc amenzi de circulaţie, sau alte amenzi pentru tulburarea liniştii publice sunt plecaţi din localitate sau chiar în străinătate, amenzile vin la deţinătorul de rol, iar părinţii refuză să le plătească”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

În momentul de faţă, autorităţile locale mai au de recuperat datorii şi de la societăţile care au intrat în insolvenţă. „Mai avem de recuperat 120.000 de lei de la anumite societăţi care şi-au desfăşurat activitatea pe raza comunei, dar care au intrat în insolvenţă. Suntem înscrişi la masa credală şi sperăm că ne vom recupera banii”, a mai precizat Ion Bârcă.

Impozitele anuale pe care trebuie să le încaseze primăria de la persoanele fizice şi juridice se ridică la suma de aproximativ 800.000 de lei. „În ultimii cinci ani am încasat impozitele şi taxele în proporţie de 84%. Anual încasam circa 800.000 de lei. Sperăm să-şi menţină activitatea Petromul şi celelalte societăţi comerciale de pe raza comunei pentru că în momentul de faţă bugetul este mai mic cu circa 400.000 de lei”, a menţionat primarul de la Turburea.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: