Rovinari: Sute de persoane mobilizate pentru curăţenia de primăvară

Circa 200 de persoane a mobilizat administraţia locală din Rovinari pentru acţiunile de igienizare şi înfrumuseţare a oraşului ce vor fi efectuate odată cu venirea primăverii. Toate străzile localităţii, fără excepţie, vor fi spălate cu jet de apă, spune administratorul public, Constantin Podaru. Primăria a stabilit deja un plan al acţiunilor, care va fi pus în aplicare îndată ce vremea va permite.

Acţiunile de igienizare şi înfrumuseţare a oraşului Rovinari vor fi efectuate cu personalul societăţii Apă Canal a Consiliului Local, dar şi cu participarea personalului Direcţiei Administrare Patrimoniu din cadrul primăriei. În perioada februarie - aprilie vor fi efectuate lucrări de curăţenie generală şi igienizare a oraşului după perioada sezonului rece. Se va proceda la tăierea de corecţie şi ornamentală a arborilor şi arbuştilor de pe întreg teritoriul oraşului Rovinari, după care vor fi efectuate tratamente fitosanitare. Pământul din jardinierele stradale va fi completat, iar acolo unde va fi nevoie va fi semănat gazon. De asemenea băncuţele, gărduleţele, bordurile şi jardinierele vor fi revopsite.

Autorităţile locale spun că au în plan şi reabilitarea părţii carosabile la nivel de oraş. „Ca în fiecare an, atunci când vine primăvara începem munca în oraş. Avem un program de curăţenie care se derulează pe mai multe săptămâni care începe, aşa cum a hotărât domnul primar, cu spălarea tuturor străzilor. Vor fi spălate cu furtunul de pompieri, după aceea va urma o cosmetizare a străzilor. Chiar facem apel la cetăţeni, acolo unde vor fi maşinile parcate să ne sprijine, să le mute pentru a putea spăla bine. Vom face şi plombări acolo unde este nevoie. Vom face şi toaletarea pomilor şi a spaţiilor verzi. Se va face o curăţenie generală pe toate spaţiile verzi existente în oraş. Aşa cum fiecare om îşi face curăţenie în gospodăria lui când vine primăvara, şi noi încercăm să facem oraşul frumos imediat ce timpul permite”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Toate aceste acţiuni vor fi duse la îndeplinire cu costuri minime de către primăria Rovinari, asta pentru că nu va contracta o firmă specializată în domeniu, acestea fiind realizate cu personalul propriu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: