Amenzi uriașe pentru gurile de canal din Târgu Jiu

Societatea Aparegio, care administrează canalizarea, este amenințată cu amenzi! Avertizarea vine de la primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Edilul invocă o hotărâre de Consiliu Local care obligă firmele ce administrează gurile de canal să le și ridice la nivelul străzii. În Târgu Jiu, au fost descoperite peste 300 de cămine care sunt periculoase pentru trafic și pietoni totodată.

Revoltat că nu sunt luate măsuri, edilul Marcel Romanescu anunță că are baza legală prin care polițiștii locali pot amenda societățile care nu își fac treaba. Printre ele, este vizată și societatea Aparegio, care nu a reușit să ridice toate căminele la același nivel cu strada. „Este un proiect de hotărâre din 2007, când nici măcar nu eram consilier. Faptul că gurile de canal nu sunt ridicate la cotă de către societatea care administrează rețeaua de canalizare este evidențiat și în acest proiect. Este un articol care s-ar putea să-i pună pe gânduri pe cei de la Aparegio. Spune că se amendează cu 1000 de lei pentru fiecare gură de canal neridicată. Au fost identificate 322 de guri de canal neridicate la cotă. Dacă vă faceți un calcul foarte corect, suma este mai mare decât eventuala investiție pe care ar trebui să o facă Aparegio la aceste guri de canal”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Însă nu doar Aparegio are în adminstrare astfel de cămine. Toate societățile riscă amendă de 1.000 de lei pentru fiecare gură de canal neridicată, dacă nu își vor respecta obligațiile în cel mult o lună: „Că aparțin CEZ sau celor de la gaze ori Romtelecom, toți trebuie să-și ducă sarcinile la îndeplinire. În perioada următoare, voi emite o dispoziție cu o comisie care va inventaria toate gurile de canal care n-au fost ridicate la cotă în anii trecuți. Vom sesiza unitățile respective, după care vom trece la amenzi. Poliția Locală le va putea aplica. Va fi un termen de maximum o lună, deși de doi ani nu s-a făcut nici măcar o lucrare și cred că știau de această hotărâre care le impune să ridice la cotă toate căminele pe care le au în administrare”.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: