Validarea lui Bălăeț, din nou blocată. Iordache, la ședință!

Ședința de consiliu local convocată ad-hoc de primarul din Târgu Jiu pentru marți, 26 februarie, nu s-a ținut din lipsă de cvorum. A fost un singur punct de ordinea de zi, cel privind validarea rezultatului concursului pentru șefia Clubului Sportiv Municipal, concurs câștigat de Robert Bălăeț.

O primă încercare de validare a rezultatului a fost în ședința de luni a Consiliului Local Târgu Jiu, când aleșii locali au refuzat să voteze, motivând că nu au avut la mapă proiectul de management al lui Bălăeț. Marți au avut proiectul la mapă, dar nu a fost cvorum, deoarece au lipsit consilierii PSD, PSRo și unul de la ALDE.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că va fi o altă ședință miercuri. “Ei spun că pot să semnez contractul de management și fără votul consiliului, dar există o hotărâre prin care sunt obligat să cer acest vot. În ședința de miercuri voi propune un proiect de hotărâre prin care să pot semna direct contractul de management, pentru că nu este nicio problemă de asumare. Voi semna contractul cu directorul CSM, dacă proiectul de mâine va trece”, a explicat Romanescu.

La ședință a fost și președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, care a luat cuvântul la finalul ședinței, pentru a spune că recomandarea lui către consilierii din tot județul a fost să susțină proiectele primarilor. A urmat însă un atac la primarul Romanescu, pe care părea să îl susțină până mai ieri. “Nu putem fi de acord să susținem proiecte care nu sunt asumate. Acest proiect de management pe care dvs. trebuia să îl aprobați ieri l-ați primit abia astăzi, pus acum. L-a citit cineva? Cum să aprobi ceva ce nu ai văzut niciodată. Nu e normal să ne întrebi: Uite mă, proștilor, ce votați”, a spus Iordache în ședința de consiliu.

Marcel Romanescu i-a spus că trebuia validat rezultatul, nu proiectul.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: