Amicalul Pandurii – „U” Craiova a fost anulat!

Vestea că Universitatea Craiova a fost dezafiliată de Federaţie a lovit ca un trăsnet fotbalul românesc. Printre cei care deplâng soarta Ştiinţei sunt şi oamenii de la Pandurii, care voiau sa joace un amical inter oltenesc la începutul lunii august. Gorjenii spun ca nu s-au interesat de niciunul din jucătorii Craiovei care vor deveni liberi de contract în urma deciziei luate de FRF.

Dezafilierea Craiovei vine ca urmare a acţiunilor în civil făcute de Adrian Mititelu pentru a nu fi nevoit să-i achite cele 7 milioane de euro lui Piţurcă. Mititelu a fost pedepsit aspru de Federaţia lui Mircea Sandu, iar decizia e una nemiloasă pentru fani.

Craiova nu mai are voie nici amicale să joace

Ca o consecinţă, ideea amicalului dintre Pandurii şi Craiova pică definitiv. Şi asta pentru că din acest moment orice echipă afiliată la FRF şi care acceptă să joace cu craiovenii ar putea fi sancţionată de forul lui Mircea Sandu! Gorjenii ar putea profita totuşi de pe urma dispariţiei Craiovei. Nu vor însă să ia niciun jucător din cei care vor deveni acum liberi de contract.

Steaua, Dinamo şi alte cluburi mari din liga întâi s-au înscris în cursa pentru Florin Costea, Prepeliţă sau Silviu Lung Jr. „N-am vorbit nimic în legătură cu vreun jucător de acolo. E trist ceea ce se întâmplă cu Craiova, sper să redevină totuşi o echipă. Până atunci Pandurii va fi echipa fanion a Olteniei”, spune preşedintele executiv Eugen Pârvulescu. „Amicalul sigur nu se mai joacă,  păi o să plece toţi jucătorii de acolo. E mare păcat totuşi să fie dezafiliaţi” spune şi Petre Grigoraş.

„Craiova nu va muri niciodată în inimile fanilor!”

Grigoraş îşi aminteşte cu nostalgie de vremurile Craiovei Maxima şi e convins că pandurilor le va fi aproape imposibil să ia locul Ştiinţei în inimile fanilor olteni. „Când te uiţi la emisiunea „Replay” şi vezi Craiova, normal că devii nostalgic. O echipă ce a făcut performanţe mari în cupele europene, semifinală de Cupa UEFA şi sfert de finală în Cupa Campionilor. E păcat ca un asemenea centru să dispară. Îmi pare rău pentru Craiova, Timişoara, Iaşi, Oradea, Arad, oraşe cu potenţial foarte mare. În ultimul timp au apărut echipe la Chiajna, Brăneşti, Mioveni... Craiova nu va muri niciodată în inimile suporterilor. E greu să te transformi dintr-o dată şi să devii suporter al altei echipe. Ştiu că există o rivalitate a craiovenilor cu granzii din Bucureşti şi poate Pandurii să atragă suporteri ai Craiovei în aceste dispute. Dar ei tot după Craiova tânjesc…”, zice Grigoraş.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: