Amicul de ţepe al lui Bucloiu, băgat şi el după gratii

Era convins că va apuca să sărbătorească de Crăciun alături de cei dragi de acasă, dar dorul de locurile natale l-a costat libertatea. Nelu Vancea, condamnat pentru ţepe uriaşe date alături de alţi indivizi din gruparea lui Constantin (Titel) Bucloiu, a fugit în străinătate într-un moment de împleticeală al justiţiei româneşti.

Arestaţi preventiv pentru prejudiciile create, Vancea, Bucloiu şi restul „trupei de şoc” au fost lăsaţi în libertate pentru mai puţin de o zi, cel mai mare ţepar al Gorjului fiind atunci săltat de mascaţi chiar de ziua sa de naştere. De libertatea oferită pentru câteva ore nu s-au putut bucura prea mult, judecătorii decizând totuşi că se impune arestarea lor preventivă. Era însă prea târziu pentru că cei doi ţepari plecaseră deja din ţară.

Bucloiu a fost arestat ulterior tocmai în Austria. Aflase că îi murise tatăl şi sunase ca să se intereseze de soarta celor de acasă. Cam la fel a procedat şi Vancea acum, bărbatul venind la socri cu convingerea că nimeni nu-i va da de urmă aici şi că va putea petrece liniştit. Bucloiu are 14 ani de pedeapsă în acest dosar, iar Vancea va trebui să execute „doar” 12, la fel ca şi un alt inculpat din dosar, Teodor Unguru. Ştefan Zaharia Motea are şi el de executat 10 ani, întreaga anchetă fiind instrumentată la momentul respectiv de fostul procuror Ion Diaconescu, devenit mult mai cunoscut prin prisma dosarului Ţundrea. Bucloiu şi amicii săi pozau în oameni de afaceri în anii trecuţi, se plimbau cu limuzine de zeci de mii de euro bucata şi înşelau pe cine puteau, firmele de leasing fiind victimele lor sigure. Toţi patru au de achitat în acest dosar un prejudiciu de aproape un sfert de milion de lei noi, o nimic toată în comparaţie cu ţepele din alte dosare, cea mai recentă condamnare pe numele lui Bucloiu fiind dată acum câteva săptămâni într-un dosar instrumentat de DNA Târgu Jiu cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: