Analiză: Cât a pierdut CEO pe mâna lui Ciurel şi cât pe eoliene

Liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dan Pârvulescu, a făcut o analiză, pe baza statisticilor de producţie şi consum de energie termo, din care reiese că, în 2013 faţă de 2012, CE Oltenia a avut o reducere a producţiei de 6,5 TWh ceea ce arată un management defectuos. Cifrele arată că scăderea CEO este mai mare decât scăderea sectorului termo la nivel naţional, care a fost de 6,1 TWh, ceea ce înseamnă că au fost şi producători termo care au avut creştere în 2013.

Dan Pârvulescu spune că rezultatele financiare ale CE Oltenia sunt influenţate mai mult de managementul defectuos al echipei lui Laurenţiu Ciurel, decât de apariţia eolienelor şi scăderea consumului naţional de energie. Potrivit unei analize făcute de acesta, pe baza statisticilor pe 2013, producţia pe termo, adică cărbune şi gaz, a fost de 27,033 TWh, adică cu 6,145 TWh mai mică decât în anul 2012. Important este faptul că pierderea CE Oltenia a fost mai mare decât tot ce a pierdut termo, adică 6,5 TWh.

Eolienele au produs cu 2,055 TWh  mai mult decât în 2012, iar consumul final de energie a fost mai mic cu 3,166 TWh decât în 2012, dar aceste cifre însumate nu fac cât pierderea CEO. „Sunt date statistice pe care le poate consulta oricine. Este o simplă observaţie. Am făcut analiză numai pe producţia de gaz şi cărbune şi rezultă că pierderea lor cumulată, inclusiv cu noi, este mai mică decât pierderea pe care o are CEO. Deci, pierderea cumulată este mai mare decât pierderea CEO. Cele două au scădere sub CEO. Cumulul de pierderi pe termo, gaz şi cărbune, este mai mic decât pierderea CEO ceea ce spune ceva despre managementul CEO. 6,145 TWh pe termo şi 6,5 TWh pe CEO. Deci nu este vorba doar de eoliene şi consum scăzut, este şi un management ineficient.“, a explicat Dan Pârvulescu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: