Anca Boagiu îl dă în judecată pe Ponta

Într-o perioadă în care contracandidaţii săi se aleg cu dosare penale pentru biscuiţi sau jeturi gratis, premierul Victor Ponta va avea şi el parte de un proces, unul pe care nu i-l intentează vreun „curajos” de pe la Gorj, ci vicepreşedintele PDL Anca Boagiu.

Fostul ministru al transporturilor îi cere socoteală deputatului de pe Colegiul 6 pentru prejudicii aduse statului şi pentru că ar fi încălcat tratatul Uniunii Europene. "Am luat decizia să-l dau în judecată pe candidatul Ponta pentru prejudiciile pe care le-a adus statului român, pentru blocajele pe care le-a produs în economia românească, pentru prigonirea pe care a pornit-o împotriva investitorilor din România, pentru încălcarea tratatului de aderare a României la UE. De ce pentru tratat? Pentru că planurile noastre de dezvoltare sunt angajamente ale acestui tratat, pe care suntem obligaţi să-l respectăm. Îi cer public candidatului Victor Ponta să ne spună dacă orientarea sa este europeană şi să şi-o asume înainte de 9 decembrie, îi cer public să ne spună dacă are o altă orientare, pe care să şi-o asume înainte de 9 decembrie, nu să ne facă ceva, ce ne pregăteşte până la urmă, să ne scoată din Europa", a declarat Boagiu.

În replică, premierul a vorbit ieri, la Târgu Jiu, despre „incompetenţa şi hoţia” fostei guvernări portocalii care o are ca exponent de frunte şi pe Anca Boagiu. „De ce trebuia să plătim toţi în 2014-2020 incompetenţa şi hoţiile, de exemplu, doamnei Boagiu, din cauza căreia s-a oprit programul de transport, a domnului, cum îl chema, pe cel de la muncă, de la Bistriţa, Botiş, da, a domnului Lăzăroiu care a trecut şi el pe acolo pe la Ministerul Muncii ca s-o trezească pe Albă ca Zăpada? Deci noi plăteam prostia, hoţia şi incompetenţa celor care au fost la guvernare în 2011? Mi se pare profund incorect”, a spus Ponta.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: