Anchetă de amploare la UCB, cu 17 posibile fapte penale

Ancheta procurorilor cu privire la şpaga dată de studenţii de la Kinetoterapie pentru a lua licenţa a fost doar un pretext pentru percheziţiile în urma cărora au fost ridicate documente şi calculatoare. Surse susţin că există o plângere a unui cadru didactic, care reclamă 17 posibile fapte penale, legate de proiectele cu fonduri europene, modernizarea unor sedii, deturnarea de fonduri şi multe altele. Procurorii au ridicat documente legate de toate aceste probleme, precum şi toate hotărârile luate în ultimii ani de Senatul UCB.

Cercetările la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) nu s-au finalizat, ci abia au început, susţin surse neoficiale. Potrivit acestora, poliţiştii care au descins la universitate în cazul anchetei privind licenţele de la Kinetoterapie au luat mai multe calculatoare şi documente referitoare la proiectele pe fonduri europene derulate de UCB, dar şi la modernizarea clădirii din Debarcader. Aceleaşi surse susţin că poliţiştii au venit la UCB după o plângere în care sunt relatate un număr de 17 nereguli. După analizarea lor, mai multe persoane din conducere vor face drumuri la declaraţii.

UCB a băgat bani într-un proiect de cercetare pe care spera să-i recupereze prin fonduri europene, dar nu s-ar mai fi întâmplat acest lucru. Prin acel proiect, mai mulţi profesori de la UCB au luat mii de lei lunar. Decana de la Facultatea de Inginerie, Luminiţa Popescu, a declarat ieri, la deschiderea anului universitar, că ancheta privind specializarea de Kinetoterapie afectează instituţia, dar crede că profesorii sunt nevinovaţi. „Incidentele de săptămâna aceasta vin să afecteze imaginea universităţii pentru că nu este uşor să îţi desfăşori activitatea într-o instituţie care la nivel naţional a apărut pe toate televiziunile, în toată mass-media că este o universitate în care o licenţă s-a desfăşurat cu probleme. Nu pot să vă spun mai multe date, este o anchetă în desfăşurare. Pot să sper şi cred şi am credinţa că totuşi nici un cadru didactic din universitate nu poate fi acuzat de luare de mită sau trafic de influenţă“, a spus aceasta.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: