Anchetă finalizată în cazul morţii unui angajat al CE Turceni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a decis că moartea bărbatului de 48 de ani, care a avut loc la sfârşitul lunii iulie chiar lângă banda care transporta cărbune de la Turceni nu este accident de muncă. Ancheta a fost finalizată şi se pare că omul a murit în urma unui infarct. Cunoscuţii bărbatului spun că acesta lua pastile de slăbit.

Petre Florescu avea 48 de ani şi lucra ca supraveghetor la benzile care transportă cărbune la CE Turceni. Acesta era căsătorit şi a lăsat în urma sa un copil minor. „Decesul bărbatului de 48 de ani, care a avut loc în data de 28 iulie, nu este accident de muncă. Acesta a fost găsit căzut peste banda care transporta cărbune, de la Complexul Energetic Turceni, acolo unde lucra ca şi supraveghetor rezultatul de la Medicina Legală confirmă faptul că acesta a murit în urma unui infarct miocardic. În acelaşi raport este confirmat şi faptul că Petre Florescu nu consumase băuturi alcoolice. A circulat şi varianta că bărbatul lua pastile de slăbit în acea perioadă, însă noi avem doar cauza finală a decesului nu şi cele care au condus la acest lucru”, declară George Romanescu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Voia să slăbească

Cei care l-au cunoscut pe Petre Florescu susţin că bărbatul lua pastile de slăbit din cauza faptului că avea câteva kilograme în plus, însă medicii legişti nu au făcut şi o analiză detaliată nefiindu-le solicitat acest lucru. Aceştia au spus însă că bărbatul a murit din cauza infarctului survenit în urma depunerii grăsimilor în pereţii vaselor coronare care irigă inima, situaţie care apare în special la pacienţii supraponderali.

Chiar dacă la prima vedere pastilele de slăbit par inofensive, medicii specialişti ne avertizează că acestea pot avea efecte letale pentru persoanele care le ia. Chiar dacă avem câteva kilograme în plus, specialiştii ne îndrumă să alegem mai bine un regim alimentar pentru curele de slăbit în defavoarea pastilelor aşa-zis miraculoase, care în câteva zile ne scapă de kilograme bune. „Nu recomand niciun pacient care are probleme cu greutatea să ia pastile de slăbit şi mai ales după ureche. Să nu surprindă pe nimeni dacă o persoană care a luat pastile de slăbit are probleme grave de sănătate sau mai rău, poate murii. Ce trebuie pacienţii să ştie este faptul că dacă în perioada în care ia pastilele slăbesc, după ce nu le mai ia o să depună kilogramele dublu la loc”, declară Lucreţia Pârcălăboiu, medic endocrinolog.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: