Anchetă în Cartierul Polata: Mai mulţi peşti şi raci au murit!

Posesorul unei păstrăvării din cartierul Polata îşi acuză vecinul că i-a otrăvit intenţionat peştii şi nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. La faţa locului s-au deplasat imediat organele abilitate să facă cercetări în acest caz şi au fost prelevate probe din apă. Nu doar peştii din bazinele reclamantului au murit, ci şi racii din râul care desparte cele două proprietăţi. Deocamdată, organele abilitate nu se pot pronunţa despre ce s-a întâmplat.

Un localnic din cartierul Polata a sesizat Garda de Mediu despre faptul că mai mulţi peşti din bazine i-au murit şi crede că cineva i-a otrăvit intenţionat. Proprietarul păstrăvăriei dă vina pe vecinul său pentru că şi racii din albia râului aflat între cele două proprietăţi au avut aceeaşi soartă: „Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Avem un vecin rău intenţionat pentru că pe bucata de râu dintre el şi noi au murit toţi racii, iar apa ajunge la noi în bazinele cu peşte. Au început să moară din nou peştii. Spunem că este el pentru că în amonte de casa lui nu sunt probleme. Aici e vorba de răzbunare”.

Organele abilitate s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat probe din apă, iar din  primele rezultate nu apar modificări însemnate. „Am luat probe de apă, dar valorile de potabilitate sunt în limitele normale, cu mici deviaţii. Nu ne putem pronunţa cu exactitate ce s-a întâmplat decât după investigaţii de laborator. Peştii morţi şi racii vor fi examinaţi în laborator”, a declarat un reprezentant de la Apele Române.

Nici comisarii Gărzii de Mediu nu se pot pronunţa cu exactitate cu privire la ce s-a întâmplat. Peştii şi racii morţi vor ajunge în laborator şi în urma analizelor se va da verdictul în acest caz.

RĂSPUNS

Familia acuzată de moartea peştilor şi a racilor susţine că nu are niciun amestec în acest caz. Mai mult decât atât susţine că s-au mai întâmplat în zonă astfel de cazuri şi este vorba de persoane rău intenţionate. „Noi nu avem nicio treabă cu ce s-a întâmplat. Am auzit de la cei care au venit la faţa locului. Noi avem apa în bazin. Nu este prima dată când se întâmplă asta. Aici sunt două persoane care au peşti şi probabil că îşi fac rău una alteia”.

 

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: