Ce pedepse primesc şoferii băuţi şi fără permis

Doi gorjeni au primit din partea magistraţilor cam aceleaşi pedepse, deşi faptele pentru care au fost judecaţi au fost oarecum diferite, ambii ajungând să fie traşi la răspundere după ce s-au urcat la volan în condiţii nelegale.

Adrian Cosmin Puiu, un tânăr din Motru, a tras un pic la măsea înainte de a băga cheia în contact şi a porni la drum, acum el primind o condamnare de 8 luni de închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de 2 ani de supraveghere. Tot doi ani de supraveghere are şi Victor Popescu, acesta urcându-se la volan fără să aibă permis de conducere, în aprilie anul trecut el fiind prins de poliţişti de două ori, la interval de câteva zile, că a condus ilegal. Acum instanţa l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la o pedeapsă de 1 an, 1 lună şi 10 zile de închisoare, executarea fiind înlocuită cu cei doi ani de supraveghere.

O pedeapsă ceva mai „mare”, de 16 luni, dar tot cu suspendare, a primit şi Gheorghe Alexandru Burciu, pe care judecătorii l-au găsit vinovat pentru că a condus fără să aibă permis, fără să aibă maşina înmatriculată, fără să îşi prezinte adevărata identitate la controlul poliţiştilor şi pentru că a refuzat să i se preleveze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru fiecare dintre aceste acuzaţii, persoana a primit o condamnare de câte 8 luni, toate fiind apoi contopite într-una singură, tot de 8 luni, la care instanţa a mai adăugat un spor de alte 8 luni, după care executarea a fost înlocuită cu supravegherea, Burciu fiind trimis şi să presteze muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile la Primăria Slivileşti sau la şcoala din localitate.

În acest timp şi Popescu, dar şi Puiu şi Burciu trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune Gorj, să informeze autorităţile despre veniturile şi mijloacele de existenţă pe care le au, precum şi să anunţe orice plecare de acasă mai mare de cinci zile.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: