Campanie pe facebook pentru a prinde hoţul telefonului

O tânără din Târgu Jiu, angajată a unui plafar din centrul municipiului, a rămas fără telefonul mobil la sfârşitul lunii trecute, într-un moment în care a lipsit puţin de la tejghea. Un bărbat a intrat în magazin şi i-a furat telefonul mobil. Hoţul a fost filmat, în plafar existând mai multe camere de luat vederi. Pentru că timpul a trecut, iar oamenii legii nu au dat de urma făptaşului, tânăra a început să facă propriile investigaţii. A postat câteva fotografii pe Facebook şi a început să primească informaţii despre cel care a lăsat-o fără telefonul mobil.

furt_tlf_plafar_1Maria Magdalena Bivolaru povesteşte că în data de 30 aprilie, chiar la primele ore ale dimineţii, a fost lăsată fără telefonul mobil. Tânăra spune că nici nu a apucat să-l vadă pe hoţoman, dându-şi seama ce s-a întâmplat cu telefonul abia după ce a vizionat filmarea de pe camerele de luat vederi. „Dimineaţa mi-am numărat banii, am scris în registru, după aceea am băgat portofelul în geantă, mi-am scos telefonul, l-am pus pe birou şi am  mers să duc în vestiar geanta. Moment în care era o doamnă în plafar, o clientă a noastră fidelă, fiind cu autoservire a şi stat mai mult, iar acest individ a intrat pur şi simplu şi în câteva secunde mi-a luat telefonul. Avem camere peste tot, dar el, probabil, nu a ştiut. Mi s-a părut puţin inconştient la câte camere sunt în interior”, a spus Maria Magdalena Bivolaru.

În ziua respectivă, tânăra a făcut şi o plângere la poliţie, în speranţa că oamenii legii vor prinde făptaşul. Numai că zilele au trecut şi nu a primit nicio veste de la organele de cercetare. Astfel, Madgalena a decis să fie propriul detectiv. A pus pe Facebook câteva capturi din înregistrările video şi deja are idee unde îşi face veacul cel care a lăsat-o fără telefonul mobil. Tânăra spune că numai ce îşi cumpărase telefonul, dar că vrea să-l recupereze mai mult pentru datele personale trecute în acesta. „Am decis să pun pe Facebook câteva fotografii dacă am tot aşteptat şi nimic, în speranţa că prietenii sau prietenii prietenilor îl vor recunoaşte. Am primit câteva mesaje de la necunoscuţi, prieteni ai prietenilor de pe reţeaua de socializare, cum că l-au văzut prin zona Turn, în 9 Mai, nu i-am aflat numele, dar dacă vor afla alte detalii despre el o să mă anunţe. Sper să-l găsesc, e şi valoarea telefonului, dar pe mine mă interesează foarte mult şi datele care sunt acolo. Sunt lucruri personale ale mele, sunt contacte care sunt importante pentru mine. E un bun, e lucrul meu”, a precizat Magdalena.

Anchetă

În paralel, şi poliţiştii încearcă să dea de urma hoţului. „La data de 30 aprilie, anul curent, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de o tânără de 25 de ani, lucrător gestionar în cadrul unui plafar din localitate, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil, pe care l-a lăsat pe tejgheaua magazinului, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 650 de lei. Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt. 

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: