Condamnată pentru că și-a angajat mama

O fostă directoare de școală din Gorj a fost condamnată, în primă instanță, pentru conflict de interese, după mai bine de patru ani de procese. Totul are legătură cu un concurs „aranjat” pentru mama sa.

Roxana Dobre, fostă Bălcescu, a fost reclamată în urmă cu cinci ani că ar fi trucat un concurs pentru ocuparea postului de femeie de serviciu la școala din Bengești-Ciocadia pe care o conducea.

Postul a fost obținut de mama directoarei, în condițiile în care fosta femeie de serviciu fusese dată afară pe motiv că nu există fonduri pentru a fi plătită în continuare. În plus, concursul nici măcar nu a fost anunțat, de existența lui știind doar... mama directoarei.

Cea care ocupa postul de femeie de serviciu a reclamat situația și așa s-a ales fosta directoare cu un dosar penal pentru conflict de interese.

După o achitare în instanță, dosarul s-a reluat de la zero la Novaci. „În baza (...) stabilește în sarcina inculpatei Dobre Roxana pedeapsa închisorii de 1 an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese în formă continuată. În baza (...) stabilește inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și a dreptului de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 83 alin. (1) C.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Amână aplicarea pedepsei complementare pe durata termenului de supraveghere stabilit mai sus”, a decis, marți, Judecătoria Novaci.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Vizualizări: 25,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: