Anchetaţi pentru maltratarea unui câine care le mâncase salamul

Doi tineri din municipiu, cu vârste de 19 şi, respectiv, 25 de ani, s-au ales cu dosar penal după ce au postat pe internet imagini în care unul dintre ei loveşte un câine cu o bucată de bolţar.

Ambii se aflau pe o casă în construcţie undeva la marginea oraşului şi, la un moment dat, cel mai tânăr apucă un bolţar şi îl aruncă în aer, cu intenţia evidentă de a lovi animalul. După ce a fost lovit, câinele a plecat bezmetic pe două cărări, pentru a scăpa de pericol. Agresorii lui se amuzau pe seama păţaniei patrupedului, ulterior cel care a filmat făcând imaginile publice, postându-le pe internet. De pe pagina de Facebook a unuia dintre ei imaginile au ajuns să fie distribuite la mii de persoane, ajungând, evident, şi la jurnalişti, fiind preluate astfel şi publicate în ziare.

IPJ Gorj s-a autosesizat şi a deschis o anchetă pentru a lămuri această poveste, ieri la prânz cei doi suspecţi fiind identificaţi, ambii ştergându-şi, între timp, conturile personale pe care le aveau pe reţeaua de socializare. Nu au vrut să le facă jurnaliştilor nicio declaraţie, dar anchetatorilor le-au povestit că ar fi avut cu ei o plasă cu mâncare adusă pentru muncitorii care lucrau la casa fratelui unuia dintre ei. În plasă era o bucată de salam pe care câinele a mirosit-o imediat, iar ei au vrut să-l îndepărteze, motiv pentru care au aruncat de pe clădire cu ce le-a picat la mână, respectiv o bucată mare de bolţar. Amândoi sunt acum cercetaţi pentru maltratarea câinelui, fapta lor fiind încadrată de legislaţia în vigoare la infracţiune, pedeapsa fiind ori o amendă penală cuprinsă între 1000 şi 10.000 de lei ori închisoare minim 6 luni şi maxim trei ani.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: