Anchete sociale la circa 4000 dintre beneficiarii subvenţiei de încălzire

Angajaţii Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu vor demara anchete sociale la 60% dintre beneficiarii subvenţiei pentru încălzire. Controalele la domiciliu vor fi făcute în perioada 21 ianuarie-31 martie. Până în prezent, aproximativ 5600 de târgujieni au solicitat ajutor financiar pentru încălzirea locuinţelor.

Aproximativ 4000 de persoane, beneficiari ai subvenţiei pentru căldură vor fi verificate, la domiciliu, de către angajaţii Primăriei Târgu Jiu în perioada 21 ianuarie- 31 martie. “Începând de săptămâna viitoare vom demara anchetele la domiciliul beneficiarilor de sprijin financiar pentru încălzirea locuinţei. În momentul de faţă, avem înregistraţi 5571 de beneficiari urmând să se efectueze anchete pentru 60% dintre aceştia. Va fi un volum foarte mare de muncă pentru că formularul de anchete sociale este la fel de stufos ca şi al cererii pentru subvenţii”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Protecţie Socială. În acest scop, se vor constitui un număr de 14 echipe de anchete sociale, formate din câte doi angajaţi ai municipalităţii. Cu ocazia vizitei la domiciliul titularilor,  funcţionarii vor solicita informaţii în legătură cu componenţa familiei şi veniturile realizate de aceştia, urmând să stabilească dacă cele declarate în cerere sunt reale. Totodată se va lua legătura cu administratorii asociaţiilor de proprietari pentru ca aceştia să confirme (cu semnătură şi ştampila Asociaţiei) componenţa familiei beneficiare. În situaţia în care proprietarul sau un alt membru major din familia beneficiară nu este găsit la domiciliu, colectivul de anchete sociale va lăsa o înştiinţare, urmând ca persoana căutată să contacteze salariaţii desemnaţi cu efectuarea anchetelor. “În situaţia în care beneficiarii refuză să colaboreze cu colectivul de anchete (refuză să furnizeze informaţii sau să prezinte documente solicitate), se procedează la încetarea acordării dreptului, iar sumele acordate necuvenit se recuperează în condiţiile legii”, a mai precizat Alina Toader.

AMENZI

Anchetele sociale au rolul de a demonstra concordanţa dintre datele declarate în cerere de către beneficiarii de subvenţie şi realitatea de pe teren. În principal, cei care au solicitat ajutor pentru încălzirea locuinţei trebuie nu posede autoturisme cu o capacitate de peste 1600 mc, suprafeţe de peste 1000 mp de teren intravilan şi să nu aibă două sau mai multe locuinţe. În cazul în care datele menţionate în cerere sunt eronate, beneficiarii ajutorului de încălzire riscă amenzi cuprinse între 200-1000 de lei, pe lângă faptul că trebuie să restituie subvenţiile.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: