Andreea Munteanu: Mi-am dorit să fiu campioană

Gimnasta Andreea Munteanu din Bustuchin a câştigat aurul la bârnă, deşi a prins în ultimul moment un loc în lotul naţional, după retragerea Larisei Iordache, accidentată. "Mi-am dorit să fiu campioană, dar nu am crezut decât atunci când am primit medalia de aur că această dorinţă s-a îndeplinit. Parcă nici acum nu-mi vine să cred că am câştigat…", a spus Andreea Munteanu, după ce a câştigat „bârna” la Campionatul European de la Montpellier.

Turneul Maeştrilor de la Cottbus, din primăvară, a fost concursul în care Andreea cucerea aurul la bârnă şi argintul la sol şi care i-au determinat pe antrenorii Belu şi Bitang să o prindă în lot. La Cupa Mondială de la Cottbus, de anul trecut, Andreea s-a calificat de pe primul loc la bârnă şi sol, însă emoţiile au făcut-o să cadă în ambele finale. "Fragilă, fără psihic de concurs", au fost primele comentarii. Timpul a demonstrat că nu a fost aşa, iar aurul european îi dă încredere pentru Jocurile Olimpice.

Gimnasta din Bustuchin va împlini 17 ani pe 29 mai. „E mai greu pe tocuri decât pe bârnă. Mult mai greu!", spunea zâmbind Andreea, pentru www.suntemcuvoi.ro. „M-am apucat de gimnastică la 5 ani, pentru că eram o fire foarte energică şi mama mea a făcut sport înainte şi n-a putut să-l practice mult timp şi şi-a dorit mult ca eu să fac gimnastica. Prima mea amintire legata de gimnastică – când am venit prima oară la selecţie, eu cu sora mea, şi am văzut o mulţime de copii în sală, care săreau la groapa de bureţi şi făceau fel de fel de tumbe, abia aşteptam să intru şi eu să fac la fel", povesteşte ea, pentru www.suntemcuvoi.ro.  (A.A.)

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: