Andrei şi Romanescu şi-au făcut bilanţul. Vezi ce realizări şi eşecuri au!

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi-au prezentat ieri bilanţul de activitate pe anul 2011, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, gorjenii au sesizat Prefectura în aproximativ 1600 de cazuri, 1100 de sesizări fiind soluţionate în mod favorabil. Atât Andrei cât şi Romanescu au avut parte atât de realizări cât şi de dezamăgiri sau eşecuri. Retrocedarea celor 720 de hectare de pădure lui Liviu Pătraşcu reprezintă cea mai mare nerealizare a Instituţiei Prefectului.

Liviu Andrei şi Marcel Romanescu se declară mulţumiţi de faptul că au reuşit să demonstreze că Instituţia Prefectului nu este nu mai un decor la nivelul judeţului. “Instituţia Prefectului a dovedit că are putere şi nu e doar un decor: în primul rând cetăţenii au înţeles că aici găsesc mereu un sprijin, iar în al doilea rând primarii şi-au dat seama că anumite hotărâri de Consiliu Local pot fi revocate sau atacate în instanţă”, a declarat subprefectul Marcel Romanescu. La rândul său, prefectul Liviu Andrei este satisfăcut pentru că a reuşit să menţină în echilibru primăriile. “Nu am ţinut cont de culoarea politică şi am tratat primarii în mod egal. N-a fost uşor să ne facem o echipă. Noi nu avem bani precum Consiliul Judeţean pentru a distribui primăriilor, dar avem controlul. De aceea s-au constituit şi Comisia de Control  şi Comisia de Sănătate. Instituţia Prefectului a început să funcţioneze ca o echipă care nu lucrează din birouri ci de pe teren. Am avut o colaborare bună cu primarii, aproximativ 80% au răspuns de fiecare dată solicitărilor noastre”, a declarat Liviu Andrei.

Andrei cu nerealizări, Romanescu cu dezamăgiri

Liviu Andrei spune că cea mai mare nerealizare a Instituţiei Prefectului o reprezintă retrocedarea celor 720 de hectare de pădure lui Liviu Pătraşcu, afaceristul argeşean. “Ne-am luptat cu toate puterile împotriva moştenitorilor Chifu, dar alţii au fost mai puternici decât noi. Am încercat tot ce ne-a stat în putinţă pentru a păstra pădurea. Am trimis memorii inclusiv <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Curtea de Casaţie dar nu am primit nici un răspuns. Cred că retrocedarea celor 720 de hectare de pădure reprezintă cea mai mare nerealizare a instituţiei pe care o conduc”, a declarat Liviu Andrei. La rândul său, Marcel Romanescu a precizat că a fost foarte dezamăgit de modul în care a colaborat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului, pe vremea vechii conducerii. “Am fost foarte dezamăgit de modul în care am colaborat cu APM în timpul vechii conduceri. A fost inadmisibil faptul că nu ni s-a adus la cunoştinţă că există un investitor ce ar vrea să deschidă o carieră de granit la Rânca”, a menţionat Romanescu.

Realizări sub presiunea presei

La capitolul realizări subprefectul este mulţumit pentru că a reuşit să obţină bani de la Guvern pentru familiile victimelor exploziei de la UM Sadu. “Sunt mulţumit pentru că am reuşit să obţinem bani de la Guvern pentru familiile victimelor exploziei de la UM Sadu. E o compensaţie morală şi pentru copiii acestora care vor beneficia de burse lunare pentru studii de circa 200 de lei”, a declarat Marcel Romanescu. Subprefectul a mai precizat că o parte din probleme au fost rezolvate sub presiunea presei. “O parte din probleme le-am rezolvat sub presiunea presei. Dacă nu stăteaţi mereu cu sabia deasupra noastră poate că le amânam şi nu insistam zilnic pentru rezolvarea lor”, a mai menţionat Romanescu.             

                         

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: