Angajări suspecte la DSP Gorj. Conducerea nu dă explicaţii!

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu-şi găsesc cuvintele atunci când li se cer informaţii referitoare la angajările netransparente pe anumite posturi din cadrul instituţiei. Purtătorul de cuvânt Elena Piţian se plânge că nu-şi mai vede capul de treburi. Orice solicitare a presei pare să-i dea bătăi de cap, chiar şi pentru cele mai neînsemnate lucruri are nevoie de documentare. De cele mai multe ori „documentarea” durează cu săptămânile. Asta s-a întâmplat şi în cazul unei sesizări ce viza angajările din ultima perioadă la DSP.

Un târgujian, funcţionar public în corpul de rezervă, a sesizat redacţiei noastre faptul că la Direcţia de Sănătate Publică se fac angajări pe sub masă. Asta în condiţiile în care multe persoane ar fi interesate să participe la concurs. „În ultima lună, la DSP Gorj au fost aduse două persoane care aveau loc de muncă stabil la Primăria Rovinari, respectiv la Primăria Fărcăşeşti, pe nişte posturi vacante, fără a se fi anunţat nicăieri că se face o recrutare pentru aceste posturi, conform legii”, se arată în sesizare lui M.P.

Situaţia este critică pentru acest funcţionar public de rezervă întrucât şomajul său reprezintă singura sursă de venit pentru familia cu doi copii minori. „Ţin să precizez că am în întreţinere doi copii minori, iar în curând mi se termină ajutorul de şomaj şi nu am cu ce să-mi cresc copiii. Nu înţeleg de ce nu mi se dă o şansă să pot participa la examen, să pot câştiga pâinea pentru mine şi familia mea. Nu cer mila nimănui, dar observ că orice şansă este spulberată datorită faptul că nu se respectă legea, unii având foarte multe pile”, a continuat târgujianul.

Informaţiile privind transferurile celor două funcţionare se pare că au caracter strict secret, mai ales că subiectul nu este unul care să laude activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, a cerut timp pentru documentare. Asta după ce solicitarea a fost transmisă pe adresa de e-mail a instituţiei. Deşi a trecut mai bine de o săptămână, reprezentanţii instituţiei nu găsesc răspunsul. Întârzierea poate avea mai multe cauze: fie că transferurile au fost făcute ilegal, iar reprezentanţii DSP nu găsesc justificări; fie că Elena Piţian nu mai poate face atribuţiilor de serviciu şi ar trebui să renunţe la unele dintre ele. Elena Piţian se plânge că nu-şi mai vede capul de treburi în condiţiile în care este foarte activă pe Facebook, mai ales în timpul serviciului. 

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: