Angajat al CE Oltenia, mort în accident de muncă

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a murit, vineri, 21 decembrie, în urma unui accident de muncă. Alexandru Şerban, în vârstă de 45 de ani, lucra ca lăcătuş mecanic la Cariera Jilţ Nord. În jurul orei 10.00, în timp ce lucra la demontarea unei macarale, un braţ al utilajului s-a desprins şi a căzut peste muncitor.

Alexandru Şerban era de loc din Cîlnic. Poliţiştii au stabilit că acesta lucra la demontarea unei macarale aflată la circa 30 m de atelierul mecanic. Braţul acesteia s-a desprins căzând peste victimă, cauzându-i decesul.

George Neagoe, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, a spus că a fost întocmit un dosar penal pe numele şefului victimei, care nu a impus respectarea normelor de securitate în muncă. „Cu ocazia cercetărilor s-a constatat faptul că M.V., de 58 de ani, conducător formaţie de lucru, nu a luat măsurile stabilite cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă”, se arată în comunicatul poliţiei.

Lucrătorii din cadrul Serviciului Medicină Legală Gorj, au ridicat cadavrul în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei exacte a decesului. În cauză poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului formaţiei de lucru, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor cu privire la securitatea si sănătatea în muncă.

Vizualizări: 293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: