Angajat în CE Oltenia: Nu mai avem nici șuruburi!

Nicolae Pavel, angajat la CE Oltenia și lider de sindicat în zona Rovinari, a declarat că sunt mari probleme cu asigurarea materialelor necesare desfășurării activității în cariere. El a mai spus că nici problema transportului nu a fost rezolvată și în perioada de iarnă va fi din ce în ce mai greu pentru mineri să meargă pe jos mulți kilometri. El a dezvăluit și câteva dintre ideile de negociere a Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Nicolae Pavel, vicepreședinte SMEO, a recunoscut problemele legate de lipsa materialelor din cariere. El spune că a sesizat de mai multe ori astfel de situații. „Eu unul, personal, orice problemă pe care am auzit-o am ridicat-o în biroul executiv și am analizat-o, am discutat-o. O problemă foarte mare este problema materialelor. La fiecare unitate se semnalează, nu mai avem pur și simplu, cum spunea un coleg de-al meu, pe ce pune mâna. Nu mai avem materiale de vulcanizări, de bandă, de cablu, șuruburi și ne este teamă ca aceste lipsuri să ducă la accidente de muncă”, a declarat Pavel.

El spune că aceasta nu este unica problemă din minerit. La începutul anului au fost scoase din cariere mașinile de transport, vechi de zeci de ani. Ele nu erau sigure, cel mai bun exemplu fiind accidentul colectiv de la Cariera Roșiuța. Dar de atunci nu au mai fost introduse altele și minerii merg mai mulți kilometri pe jos. Dacă până acum vremea a fost favorabilă, de acum va fi tot mai greu pentru salariați. „S-a făcut câte ceva, dar e nevoie de mai mult pentru că salariații noștri străbat distanțe foarte mari, sunt cel puțin 2-3 km pe care iarna trebuie să-i facă pe jos. Trebuie să ajungi de la un utilaj în 20 de minute, să te schimbi ca să prinzi autobuzul”, explică liderul sindical.

CCM

Nicolae Pavel a mai spus că în decembrie vor începe discuțiile pe un contract colectiv de muncă. El a dezvăluit câteva dintre ideile de negociere ale sindicaliștilor. “Preferam să pierdem jumătate din energie sau jumătate din prima jubiliară decât să fi mers pe acest pachet de performanță, care există, dar nu poți să iei nimic. Măcar luai jumătate. Vrem să fie ceva mai sigur, mai puțin, dar sigur”, a explicat acesta.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: