Angajata Teatrului din Târgu Jiu se teme să nu îşi piardă postul

Angajata Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu susţine că din cauza punctajului acordat la fişa de evaluare ar putea fi trecută pe un alt post. De asemenea, aceasta acuză instituţia pe care a dat-o în judecată că reevaluarea a fost făcută în timpul procesului, influenţând astfel cursul procesului.

Motivul pentru care nu i s-a acordat punctajul maxim l-a reprezentat atitudinea pe care aceasta o are faţă de actori în calitatea sa de cabinier, generând deseori stări conflictuale şi nerespectând relaţiile cu persoanele ierarhic superioare. Marian Negrescu, directorul teatrului din Târgu-Jiu, a spus că reevaluarea a fost făcută conform legii şi a confirmat răspunsul anterior.

„Am formulat o plângere în instanţă conform HG 755 din 29 octombrie 1998 în care se spune că angajatul nemulţumit de rezultatul evaluării performanţelor profesionale individuale se poate adresa instanţei judecătoreşti. Tot această HG 755 prevede că dacă angajatul realizează un punctaj evaluat între minus 1 şi minus 10 puncte, el nu corespunde sub raport profesional cerinţelor postului pe care îl ocupă şi poate fi trecut, în condiţiile legii, pe alt post corespondent. Comisia de reevaluare a fost numită în timpul procesului pentru aflat pe rol la Tribunalul Gorj, iar procesul verbal a fost întocmit pe data de 29 ianuarie 2010 cu rea credinţă, în scopul de a induce în eroare instanţa de judecată”, spune Ana Maria Nanu. În urma evaluării şi reevaluării, cabiniera Ana Maria Nanu a primit 29 de puncte din 30, punctaj care nu are nici un fel de consecinţă asupra drepturilor salariale, ci având ca scop corectarea atitudinii faţă de ceilalţi angajaţi şi faţă de profesia pe care o exercită. „Dacă ar fi avut loc reevaluarea în timpul procesului, nu mai câştigam. Câtă vreme evaluarea nu ar fi fost în regulă, procesul nu putea să meargă spre soluţionare pentru noi. Instanţa ne spunea să procedăm la reevaluare. De asemenea, tribunalul a decis că în privinţa modului de apreciere a competenţelor profesionale ale salariatului instanţa nu poate interveni, angajatorul fiind cel în măsură să aprecieze în funcţie de întreaga activitate performanţele salariatului său”, susţine Marian Negrescu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: