Angajații CEO nu primesc primul pachet de performanță

Vânzările scăzute de energie lasă angajații CE Oltenia fără primul pachet de performanță. „Am vândut 2,2 TW pe ianuarie și februarie. Era bine dacă vindeam 2,4 TW, februarie s-a închis cu 1 TW față de 1,2 cât am fi vrut. Dacă nu se schimbă condițiile hidro, dacă nu se întâmplă o reorganizare în sistem, există mici șanse să se ia unul din pachete, mari șanse să se ia al doilea”, a declarat managerul Laurențiu Ciurel. Condiţiile hidro se vor modifica în aprilie-mai, dar în defavoarea CE Oltenia. Topirea zăpezilor la munte, dar şi ploile care se anunţă, vor readuce Hidroelectrica pe poziţia de principal furnizor pe piaţa de electricitate.

Primul pachet de performanţă se referea la acordarea a 50% din cota de combustibil ce se cuvine tuturor salariaţilor societăţii. „Prima de murături nu se ia, primele jubiliare… vor fi afectați cu 3-4%”, a declarat Ciurel.

Managerul Laurențiu Ciurel explica într-o conferință de presă, cu prilejul vizitei ministrului delegat al Energiei Constantin Niță, că dacă salariaţii îşi vor face treaba la locul de muncă, adică producţia solicitată, dar el nu va reuşi să vândă energie, atunci oamenii îşi vor primi banii. „Performanţa este apanajul nostru. Dacă minerul îşi va face treaba şi noi nu reuşim să vindem, minerul îşi ia banii. Contractul este de următoarea natură: 9 milioane de MW făcuţi până în iulie şi vânduţi se eliberează primul pachet, 17 milioane de MW făcuţi până la sfârşitul anului înseamnă eliberarea celui de-al doilea pachet“, a declarat Ciurel atunci.    

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: