Angajaţii CFR de la Gorj, dispuşi să intre în grevă generală

Angajaţii CFR de la Gorj ar putea intra în grevă generală în termen de 15 zile. Anunţul a fost făcut de şeful regionalei de la Craiova, Gheorghe Frăţică. Nemulţumirea oamenilor vine ca urmare a nesemnării Contractului Colectiv de Muncă, iar pe deasupra în sistem sunt anunţate reduceri de personal.

Ieri la Bucureşti a avut loc o întâlnire a Consiliului Naţional cu sindicatele din Căile Ferate Române. Aceştia nu au reuşit semnarea Contractului Colectiv de Muncă, iar Ministerul Transporturilor a anunţat reduceri mari de personal, motiv pentru care în 15 zile angajaţii din sistem sunt decişi să recurgă la greva generală. „Am avut ieri Consiliul Naţional şi am hotărât în unanimitate să fac actele necesare pentru demararea conflictului de interese. Normal că oamenii sunt nemulţumiţi şi pentru stabilitatea locurilor de muncă şi pentru veniturile care au scăzut în doi ani cu aproape 30%. Sunt  nemulţumiţi şi pentru concedierile anunţate”, susţine Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei Sindical Comercial.

La nivelul judeţului Gorj, cincizeci de angajaţi de la CFR Marfă vor pleca acasă, iar deocamdată nu se ştie dacă şi la celelalte ramuri CFR din judeţ vor fi făcute disponibilizări. „Oficial nu ne-a înştiinţat nimeni de concedieri, dar sunt cifre vehiculate ca restructurare pe care le au doar dumnealor. În ceea ce reprezintă judeţul Gorj din infrastructură, adică cei care conduc actul de circulaţie, nu va pleca nimeni, nici de la Călători. Singura problemă este la Marfă. Cred că vor fi 50 de oameni vizaţi. Nemulţumirea este universală şi de aceea în situaţia de protest vor participa toţi angajaţii”, mai spune Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei Sindical Comercial.

Sindicaliştii au dat ca termen de 15 zile până la declanşarea grevei generale. Dacă discuţiile nu vor fi de bun augur, protestatarii se vor ocupa de obţinerea aprobărilor necesare pentru declanşarea grevei generale.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: